sreda, 29 marca, 2023
DomaLokalnoSB Nm: razmere se nekoliko umirjajo

SB Nm: razmere se nekoliko umirjajo

V Splošni bolnišnici Novo mesto imajo danes hospitaliziranih 81 COVID bolnikov, od tega 13 na intenzivnem oddelku.

S cepljenjem smo v SBNM začeli pred petimi tedni, do sedaj pa je cepljenih in prebolelih cca 60-odstotkov zaposlenih v naši bolnišnici. Zaenkrat se število pacientov rahlo umirja, upamo, da se bo trend nadaljeval, vendar je ta trenutek še preveč tvegano, da bi začeli z občutnim popuščanjem ukrepov, ki bi nas lahko hitro vrnili v alarmantno stanje, zato bodo določeni protokoli še nekaj časa z nami.

Covid še vedno močno vpliva na izvajanje rednega programa, ki ga prilagajamo na trenutne zmožnosti in se ga trudimo izvajati v čim večjem obsegu. Razumemo stisko pacientov, ki bi čim prej prišli radi do obravnave, zato apeliramo na vse: če menite, da se vam stanje slabša, ne odlašajte, ampak pokličite in obiščite osebnega zdravnika. Ta ima možnost, da vam po potrebi, v primeru slabšanja stanja zaradi neobravnave, spremeni stopnjo nujnosti napotnice.

Velikokrat se namreč zgodi, da se takšni pacienti odpravijo po pomoč v Urgentni center, ki je namenjen obravnavi življenjsko ogrožujočih stanj, še sporočajo iz Splošne bolnišnice Novo mesto.

Podobni članki

Anketa tedna

Ali kdaj v živilskih trgovinah kupite izdelke, ki so zaradi roka znižani do 50%?

  • da (61%, 415 Votes)
  • vedno (22%, 146 Votes)
  • nikoli (14%, 98 Votes)
  • me ne zanima (3%, 18 Votes)

Total Voters: 677

Loading ... Loading ...

Najbolj popularno