četrtek, 28 marca, 2024
DomaLokalnoSB Nm: razmere se nekoliko umirjajo

SB Nm: razmere se nekoliko umirjajo

V Splošni bolnišnici Novo mesto imajo danes hospitaliziranih 81 COVID bolnikov, od tega 13 na intenzivnem oddelku.

S cepljenjem smo v SBNM začeli pred petimi tedni, do sedaj pa je cepljenih in prebolelih cca 60-odstotkov zaposlenih v naši bolnišnici. Zaenkrat se število pacientov rahlo umirja, upamo, da se bo trend nadaljeval, vendar je ta trenutek še preveč tvegano, da bi začeli z občutnim popuščanjem ukrepov, ki bi nas lahko hitro vrnili v alarmantno stanje, zato bodo določeni protokoli še nekaj časa z nami.

Covid še vedno močno vpliva na izvajanje rednega programa, ki ga prilagajamo na trenutne zmožnosti in se ga trudimo izvajati v čim večjem obsegu. Razumemo stisko pacientov, ki bi čim prej prišli radi do obravnave, zato apeliramo na vse: če menite, da se vam stanje slabša, ne odlašajte, ampak pokličite in obiščite osebnega zdravnika. Ta ima možnost, da vam po potrebi, v primeru slabšanja stanja zaradi neobravnave, spremeni stopnjo nujnosti napotnice.

Velikokrat se namreč zgodi, da se takšni pacienti odpravijo po pomoč v Urgentni center, ki je namenjen obravnavi življenjsko ogrožujočih stanj, še sporočajo iz Splošne bolnišnice Novo mesto.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča