petek, 19 aprila, 2024
DomaLokalnoSB Nm tudi o testiranjih v Urgentnem centru

SB Nm tudi o testiranjih v Urgentnem centru

V ponedeljek je bilo v Sloveniji opravljenih 35.092 PCR- in HAT-testiranj na covid-19, pri tem pa potrjenih novih 1652 okužb. Na oddelkih za intenzivno nego se zdravi 192 obolelih. Umrlo je 27 ljudi s covidom-19.

V Splošni bolnišnici Novo mesto imajo danes hospitaliziranih 85 COVID bolnikov, od tega 13 na intenzivnem oddelku.

S cepljenjem smo v SBNM začeli pred štirimi tedni, do sedaj pa je cepljenih in prebolelih cca 56-odstotkov zaposlenih v naši bolnišnici. Cepimo vse zaposlene, ki so izrazili interes. Že nekaj časa je število hospitaliziranih Covid bolnikov relativno stabilno, se pa zavedamo, da situacija ostaja nepredvidljiva, zato smo organizacijsko pripravljeni na morebitne spremembe iz naslova porasta števila obolelih.
Škoda, ki nastaja zaradi Covida je velika in občutimo jo vsi. Na tem mestu naj izpostavimo, da delamo vse, kar je v naši moči, da v čim večji meri izvajamo redne programe in jih prilagajamo glede na trenutne zmožnosti.

Epidemiološka slika ostaja slaba in šole v naši regiji ostajajo zaprte. Kljub temu, pa smo zaznali kar nekaj pritožb iz naslova testiranja v Urgentnem centru predvsem s strani učiteljev in vzgojiteljev, ki bi radi do rezultata prišli čim prej, pa jih na Urgentnem centru zavrnemo. Testiranje je namreč v domeni primarnega nivoja, torej zdravstvenih domov. V Urgentnem centru obravnavamo zgolj življenjsko tvegana stanja in testiramo tiste, ki potrebujejo urgentno pomoč oz. tiste, ki jih sprejmemo v bolnišnico.

Živimo v času, ko je veliko negotovosti in se situacija dnevno spreminja. Ugotavljamo, da smo povezani bolj, kot smo to občutili v preteklosti, saj imajo naša dejanja posledice, naša odgovornost pa učinek, ki ga lahko hitro zaznamo v statistikah. Zato se zahvaljujemo vsakemu, ki spoštuje ukrepe in navodila, ter nam s tam pomaga, da lahko v čim večji in čim boljši meri opravljamo delo in nudimo zdravstveno pomoč, so še sporočili iz SB Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča