petek, 26 aprila, 2024
DomaLokalnoSB Nm: zasedene so praktično že vse pediatrične postelje

SB Nm: zasedene so praktično že vse pediatrične postelje

“Zaradi močno povečanega porasta respiratornih okužb pri otrocih, imamo izjemen naval v bolnišnico in so praktično zasedene že vse pediatrične postelje pri nas,” so sporočili tudi iz Splošne bolnišnice Novo mesto. Pravijo, da obstoječ kader takšnega obsega dela enostavno ne zmore več, zato so ukinili Specialistično pediatrično ambulanto. “Še vedno pa delamo ultrazvočne preglede kolkov dojenčkov in preglede v pediatrični kardiološki ambulanti,” so dodali.

Starše naprošajo, da se v čim večji meri poslužujejo osebnih pediatrov in k njim po pomoč prihajajo takrat, ko gre za resna, življenjsko ogrožajoča stanja, oz. takrat, ko pacienti potrebujejo hospitalizacijo. “Sicer pa naj koristijo pediatre na primarni ravni,” so dejali.
Kot pojasnjujejo, je vse večji naval tudi v Urgentnem centru. “V veliki meri prihajajo pacienti iz drugih regij, zato še enkrat prosimo, da se ljudje skušajo čim bolj obračati na osebne zdravnike oz. naj se po nujno medicinsko pomoč odpravijo v kraju kjer živijo in k nam prihajajo le takrat, ko nimajo druge možnosti,” so še zapisali v sporočilu za javnost.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča