četrtek, 28 marca, 2024
DomaLokalnoŠD Plavalček z usposabljanjem trenerjev in prostovoljcev za delo z invalidi

ŠD Plavalček z usposabljanjem trenerjev in prostovoljcev za delo z invalidi

Športno društvo Plavalček nadaljuje z aktivnostmi oz. s projektom EDCaV, katerega cilj je izboljšanje usposobljenosti športnih trenerjev za delo z invalidi ter spodbujanje invalidov k športnemu in telesnemu udejstvovanju.

Minuli vikend je v Krškem potekalo dvodnevno teoretično in praktično usposabljanje za 8 trenerjev in 8 prostovoljcev iz Slovenije in Hrvaške pod vodstvom Mihovila Španje in Ane Matković Mustapić, avtorjev “Priročnika za trenerje in prostovoljce za delo z invalidi v vodi”. Praktični del treninga, od samega dostopa športnikov do vaj in gibanja, smo izvajali na šolskem bazenu Krško s slovenskimi športniki invalidi, člani Športnega društva Plavalček.

Obisk hrvaških partnerjev v Sloveniji je bil tudi priložnost, da projektni partnerji, ki jih skupaj z gostiteljem tega izobraževanja, ŠD Plavalček, sestavljata Dubrovniška športna zveza in Društvo Vere Montis iz Reke, na svojem drugem transnacionalnem srečanju povzamejo opravljene aktivnosti doslej in kar še pride.

Novo srečanje je predvideno aprila 2023 v Dubrovniku, kjer bo organiziran športni dan s tekmovanji za invalide in okrogla miza “Razvijanje javne zavesti o pomenu telesne dejavnosti in vključevanju invalidov”. Udeleženci okrogle mize bodo invalidske organizacije in društva, oblikovalci politik in mediji, nekatere teme, o katerih bodo razpravljali, pa so politika EU do invalidov, ozaveščenost javnosti o tej problematiki, obstoječe sodelovanje med trenerji, prostovoljci in športna društva, pomen telesne dejavnosti za invalide, zagotavljanje ustrezne dostopnosti do športnih objektov in lokalna politika vključevanja invalidov v šport.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča