petek, 19 aprila, 2024
DomaVremeŠe bo 'hajcal'

Še bo ‘hajcal’

Pred nami je jasna noč. V večjih mestih in na Primorskem bo le nekaj ur pod 20 stopinj. Tukaj pričakujemo 18, 19 stopinj Celzija. V večjem delu Slovenije bo zgodaj zjutraj okoli 16 stopinj, nekaj več svežine bo na planotah Notranjske in v Alpskih dolinah. Sobotno dopoldne bo povsem sončno, sredi dneva in popoldne pa bo na nebu občasno nekaj več oblakov. Predvsem v severni Sloveniji bo nastalo nekaj ploh in posameznih neviht.

Najbolj vroče bo ponovno po nižinah JV Slovenije, tukaj pričakujemo okoli 33 stopinj Celzija. V preostalem delu Slovenije bo stopinja ali dve manj, ob morju in na SZ bo okroglih 30 stopinj Celzija.

Razmere za obisk gora bodo jutri zjutraj in dopoldne dobre, saj bo sončno in suho z zelo malo vetra. Popoldne bo nastalo nekaj ploh in neviht, zato se na pot odpravite zgodaj. Še topleje bo kot danes, na 1500 metrov bo okoli 19 stopinj, na 2500 metrov 12 stopinj Celzija.

V nedeljo bo nad nami še nekoliko toplejši zrak, zato se bo v večjem delu Slovenije ogrelo do 33 stopinj, po nižinah vzhodne Slovenije vse do 35. Popoldanske nevihte bodo zelo redke. Vrhunec letošnjega prvega vročinskega vala bo v ponedeljek, po nižinah se bo ogrelo do 34 stopinj, lokalno bo še za kakšno stopinjo ali dve bolj vroče. Popoldanske plohe in nevihte bodo nekoliko pogostejše. Po zadnjih napovedih bo vročinski val vse do četrtka, jutra bodo malce bolj sveža, dnevne temperature pa bodo krepko nad 30 stopinj.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča