torek, 16 aprila, 2024
DomaSlovenijaSe bo Janša opravičil?

Se bo Janša opravičil?

Potem ko je koalicija sprva večinoma molčala ob komentarjih premierja Janeza Janše, ki so leteli na delegacijo EP, ki se mudi v Sloveniji, zdaj prvak NSi Matej Tonin pravi, da bi se moral predsednik vlade za svoje besede opravičiti. Prvak SMC Zdravko Počivalšek prav tako “ne razume” določenih Janševih izjav. Še bolj kritična je zaradi dogajanja opozicija, kjer s prstom kažejo na Janševe podpornike v DZ.

Sedem evropskih poslancev iz odbora za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve ter poslanca iz odbora za proračunski nadzor, ki nameravajo oceniti stanje na področju pravne države, svobode medijev in boja proti korupciji, se je med drugim želelo sestati s premierjem Janšo, ki pa jih ni sprejel. Razjezil jih je Janšev tvit – “pa kdo ste vi”. Včeraj smo bili tako priča vroči izmenjavi mnenj na družbenih omrežjih.

O Janševih tvitih so se razpisali tudi nekateri tuji mediji, med drugim ugledni časnik Politico, ki je slovenskega premierja označil za “kontroverznega”, saj ob obisku delegacije evropskih poslancev “zagovarja skrajno desna stališča” .

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča