sobota, 27 aprila, 2024
DomaVremeŠe bo mokro in z nižjimi temperaturami. Spet visoke vode

Še bo mokro in z nižjimi temperaturami. Spet visoke vode

V večjem delu Slovenije bo danes in v noči na sredo obilneje deževalo, krajevno se bodo pojavljali dolgotrajnejši nalivi. Težišče padavin bo predvidoma v vzhodni polovici Slovenije, opozarja ARSO.

V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Deževno vreme s krajevnimi nevihtami bo tudi v torek. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 24 °C.

V sredo bo oblačno z občasnim dežjem in še nekoliko hladneje. V južni Sloveniji bodo možne posamezne nevihte. Pihal bo veter severnih smeri, na Primorskem šibka burja. V četrtek čez dan se bo delno zjasnilo. V petek bo pretežno jasno z jutranjo in dopoldansko meglo po nižinah.

Ponoči lahko hitro in ponekod močno narastejo posamezne manjše reke in hudourniki v osrednjem delu države, zlasti na Notranjskem, v predalpskem hribovju ter na območju Karavank in Kamniško-Savinjskih Alp.

Na vseh omenjenih območjih bodo možne poplave ob vodotokih ter poplave padavinske in zaledne vode. Zaradi spremenjenih odtočnih razmer po zadnjih poplavah, na odsekih kjer so struge hudournikov in rek spremenjene in mestih kjer so še prisotni nanosi materiala in plazine, bo padavinska voda lahko odtekala drugače kot običajno.

Jutri se bo naraščanje rek nadaljevalo predvsem v severni in vzhodni Sloveniji, tudi na že prizadetih porečjih v prejšnjih poplavah. V tem delu države so možna razlivanja rek. Predvidoma v manjšem obsegu se bosta razlivali Drava in Mura. (ARSO)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča