petek, 26 aprila, 2024
DomaVremeŠe bo snežilo

Še bo snežilo

Občutek mraza po nižinah je v soboto stopnjeval veter severne smeri. Precej hladneje pa je bilo še višje. Na Kredarici, kjer so bili sunki vetra nad 100 km/h in ob temperaturi – 15 stopinj, je bil občutek mraza krepko pod -30 stopinj. In ponoči se bo nadaljevalo oblačno vreme, na jugu in vzhodu Slovenije bo še rahlo snežilo, medtem ko bo drugod večinoma suho. Večinoma bo zapadlo le nekaj centimetrov suhega snega, na JV Slovenije pa lokalno tudi okoli 10 centimetrov. Na Primorskem bo še pihala zmerna burja, veter v notranjosti pa bo slabel. Najbolj se bo ohladilo na SZ, kjer bo sprva še nekaj jasnine, pa tudi vetra bo malo. Tukaj bo -7 stopinj, v večjem delu Slovenije bo zjutraj temperatura malce pod ničlo, na vetrovnem Primorskem pa bo nekje 2 ali 3 stopinje v plusu.

V nedeljo čez dan bo na v vzhodni polovici Slovenije rahlo snežilo, večinoma bo zapadlo okoli 5 centimetrov suhega snega. Na zahodu bo suho, a oblačno, nekaj sončnih žarkov bo občasno le na Primorskem, tukaj bo še pihala zmerna burja. Dnevne temperature bodo le za nekaj stopinj višje od jutranjih. Na Primorskem bo okoli 6 ali 7 stopinj, v osrednji Sloveniji bo 1, na vzhodu bo čez dan okoli ničle, pod ničlo pa bo temperatura ves dan ostala na SZ Slovenije.

Po dveh zelo mrzlih in vetrovnih dneh, bo jutri veter prehodno nekoliko oslabel. K nam bo dotekal že za spoznanje manj mrzel zrak, na 1500 metrov bo okoli -7 stopinj, na 2500 metrov -12. Na Pohorju, v Vzhodnih Karavankah in na Snežniku bo rahlo snežilo, drugod bo še večinoma suho. Pihal bo šibak do zmeren SV veter.

V noči na ponedeljek se bo sneženje nekoliko okrepilo in do jutra zajelo večji del Slovenije, le na Primorskem bo večinoma suho. SV veter in burja bosta vse močnejša, v višinah se bo od vzhoda še dodatno ogrelo in čez dan lahko po nižinah vzhodne Slovenije sneg preide v dež. V noči na torek in v torek čez dan bomo še imeli padavine, ponovno bo nekoliko hladneje in po nižinah bo večinoma snežilo. Še enkrat več pričakujemo zelo velike razlike med kraji v višini snežne odeje. Sredi tedna bo večinoma oblačno in suho, veter bo slabel, a temperature bodo zimske.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča