Še bo toplo

0
159

Čeprav bo prvi del noči oblačen, se bo proti jutru zjasnilo, le po nekaterih nižinah in kotlinah bo zjutraj kratkotrajna megla. Jutro bo v večjem delu države sončno. Temperature bodo malo pod lediščem, razen ob morju, kjer bo 2 stopinji. Najhladneje bo v Alpskih dolinah, do -6 stopinj, drugje od -3 do minus 1.

Pred nami je še en pomladni dan. Morda boste le na vzhodu Slovenije našli kakšen oblak, drugje jih sploh ne bo. Ponekod bo zapihal J do JZ veter. Sonce bo spet poskrbelo za pretoplo vreme, ki pa verjamem, da marsikoga ne moti. Tako bo od Primorske do osrednje Slovenije in do Posavja in Bele krajine toplo, od 10 do 12 stopinj. Blizu deset stopinj bo tudi v Pomurju, na Štajerskem in Koroškem, medtem ko bo na Gorenjskem 6 stopinj.

Jutri bo zelo ugoden dan za vse gorske podvige. Sonca ne bo manjkalo. Pihal bo šibak veter zahodnih smeri. Čez dan bo kar toplo s temperaturami nad 0 st C. Snežna odeja je večinoma stabilna in trdna, ampak na določenih območjih še vedno obstaja možnost plazov.

V četrtek se bo od Z postopoma pooblačilo. Največ sonca bo v Vzhodni Sloveniji. Zapihal bo okrepljen JZ veter. Proti večeru se bodo na SZ že pojavile rahle padavine, po nižinah bo deževalo. Zjutraj bo okrog ledišča, čez dan okoli 8 st C. Tudi petek bo oblačen. Ponekod v Z krajih se bodo še pojavljale rahle padvine. Še bo pihal JZ veter. Topleje bo, zjutraj bo 7 st C. Tudi sobota bo še bolj oblačna. Na skrajnem SZ države se lahko še pojavijo rahle padavne. Več sončnega vremena pričakujemo v nedeljo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj