Še bo toplo

0
194

Dopoldne bo v večjem delu države sončno, popoldne pa se bo nizka oblačnost na Primorskem zgostila in proti večeru razširila tudi nad osrednjo in južno Slovenijo. Pooblačilo se bo tudi na SV države, kjer pa bodo prevladovali visoki in srednji oblaki. Pozno popoldne in zvečer tu in tam ni izključena kakšna kaplja dežja. Za ta čas bo zelo toplo. Na JV države in na Primorskem bodo najvišje temperature presegale 10 st. C. Drugod bomo namerili od 6 do 9 st. C, kakšna stopinja manj bo ponekod v osrednji Sloveniji in na Gorenjskem.

Po jasnem začetku nedelje se bo oblačnost tudi v gorah kmalu povečala. Oblačnost bo večji del dneva še nad najvišjimi vrhovi, zato se bo še našel prostor za posamezne sončne žarke. Popoldne in zvečer se bo oblačnost zgostila. Nekatera pobočja se bodo zavila v meglo.

Začetek tedna nam prinaša manjšo spremembo vremena. V ponedeljek dopoldne nam bo JZ veter še dovajal za ta čas zelo topel zrak, popoldne in zvečer pa bo zapihal SV-dnik in nam prinesel ohladitev. V večjem delu države bo prehodno rahlo deževalo, nad okoli 800 metrov nadmorske višine pa rahlo snežilo. Na praznični torek bomo še kolebali med sivino in modrino, v sredo pa sonca ne bo manjkalo, le po nekaterih nižinah se bo zadrževala megla. Temperature bodo blizu povprečja za ta čas. (Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj