petek, 26 aprila, 2024
DomaVremeŠe dan nadpovprečno toplega

Še dan nadpovprečno toplega

Sveže jutro se bo prevesilo v še en sončen in zelo topel dan. Ob šibkih lokalnih vetrovih bomo popoldne v večjem delu Slovenije izmerili od 20 do 22 stopinj, še bolj toplo bo na JV-du, okoli 23 st. C. Najmanj toplo bo ob morju in na Gorenjskem, kjer bo okoli 15 st. C.

Za smučanje so zagotovo bolj primerne jutranje in večerne ure in smuka na urejenih terenih. Nad nadmorsko višino 1500 metrov je nevarnost snežnih plazov visoka, 3. stopnje na 5-stopenjski lestvici. Predvsem so nevarna prisojna pobočja, kjer lahko plaz sprožite že ob manjši obremenitvi, možno pa je tudi spontano proženje plazov.

V soboto bo zapihal SV veter, ki bo večjemu delu Slovenije prinesel nekaj oblakov in za okoli 10 stopinj nižje temperature. Na Primorskem, kjer bo zapihala zmerna burja, bo ohladitev manj izrazita. V nedeljo se bo povsod zjasnilo, prav tako se bo polegel tudi veter. Prvi dnevi meteorološke pomladi bodo sončni s svežimi jutri in prijetno toplimi popoldnevi. Sredi tedna bodo temperature marsikje spet nad 15 stopinj. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča