torek, 16 aprila, 2024
DomaVremeŠe dan vročega, potem pa

Še dan vročega, potem pa

Hladna fronta bo v nedeljo prešla del srednje Evrope in prinesla osvežitev in padavine. Vendar pa še ne bo segla na južno stran Alp in tako bodo pri nas in v Sredozemlju temperature spet nad 30 stopinj.

Dopoldne bo pretežno jasno, nato pa se bo predvsem nad Alpami in Dinarsko pregrado razvilo nekaj kopaste oblačnosti. Na skrajnem severu lahko nastane kakšna ploha, drugje pa bo popoldne še minilo brez padavin. Temperature se bodo povzpele še malo višje kot danes. Po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije ter ob morju se bodo gibale od 30 do 32 stopinj. Na Gorenjskem jih bo okoli 27.

V noči na ponedeljek bo naše kraje dosegla hladna fronta. S severozahoda se bo hitro pooblačilo. Padavine bodo ponoči nastajale predvsem na severu, se dopoldne širile proti jugu in zajele večji del države. Ob prehodu hladne fronte bodo nastajale tudi nevihte. Proti večeru pa se bo s severozahoda že jasnilo. Temperature se bodo čez dan povzpele le malo nad 20 stopinj. V torek proti jutru se bo po nižinah osrednje in jugovzhodne Slovenije razvila kratkotrajna nizka oblačnost. Sicer bo prevladovalo delno jasno vreme, popoldne pa lahko predvsem nad gorami nastane kakšna kratkotrajna ploha. V nadaljevanju tedna nas čakajo sveža jutra in delno jasni dnevi. Verjetnost za padavine se bo nekoliko povečala ob koncu tedna.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča