Še dan zelo mokrega, potem umiritev

0
259

Noč bo oblačna in deževna. Nad primorskimi in notranjskimi hribi bodo nastajale nevihte, ki se bodo čez osrednjo in JV Slovenijo širile proti Štajerski in Prekmurju. Ob morju in v delu Notranjske bo še vztrajal topel južni veter, drugod bo pihal hladnejši SV-dnik.
Petek zjutraj bo temperaturno pester. Na SZ-du bo okoli 7 stopinj, v vzhodni in osrednji Sloveniji bo od 8 do 11, na Primorskem od 15 do 17 st. C.

Čez dan bo oblačno s pogostimi padavinami. Predvsem v zahodni in južni Sloveniji bo še nastalo nekaj neviht, spet bodo možni dolgotrajnejši nalivi, ki bodo prinesli nova naraščanja rek in potokov. Na SV-du in ob morju bodo padavine manj intenzivne, tukaj bodo možna tudi daljša obdobja suhega vremena. Na Primorskem bodo temperature presegle 20 st. C. Drugje bomo izmerili od 12 do 16 st. C.

Sneženje v visokogorju se bo s krajšimi prekinitvami nadaljevalo vse do noči na soboto. Jutri zjutraj bo meja sneženja na nadmorski višini okoli 1900 metrov, popoldne pa se bo dvignila na 2300 metrov. Po najvišjih vrhovih lahko zapade še do 40 centimetrov snega. Ob okrepljenem JZ vetru bodo nastajali zameti.

Padavine bodo v noči na soboto slabele in od SZ-da postopno ponehale, tudi oblaki se bodo umaknili. Sobota bo sprva sončna z meglo po nižinah, popoldne pa bo spet več oblačnosti. Ob alpsko-dinarski pregradi bo nastalo nekaj ploh. Tudi v nedeljo bodo sonce občasno zakrivali oblaki, a bo ostalo večinoma suho. V prihodnjem tednu se vreme ne bo veliko spreminjalo. Jutra bodo sveža in marsikje po nižinah meglena, popoldnevi pa sončni s temperaturami od 15 do 20 st. C. (Rok Nosan)