petek, 19 aprila, 2024
DomaVremeŠe dan zimskega. Po nižinah miks, nad 500 m še cca. 10...

Še dan zimskega. Po nižinah miks, nad 500 m še cca. 10 cm

Ponoči bo oblačno, v večjem delu Slovenije se bodo pojavljale manjše padavine, ki jih bo še največ na JV. Po nižinah bo deloma snežilo, deloma deževalo, nad 500 metrov pa bo povsod snežilo. Veliko snega ne bo zapadlo nikjer, le ponekod na JV Slovenije ga do jutra lokalno lahko zapade okoli 10 centimetrov. V jutranjih urah bodo padavine večinoma ponehale.

Najvišje temperature bodo na Primorskem, kjer bo pihala zmerna burja. Ob morju bo 7 stopinj, na Goriškem 6. Na Gorenjskem bo stopinja pod ničlo, na Štajerskem in Dolenjskem bo 0 stopinj Celzija, v Prekmurju in v osrednji Sloveniji bo plus 1. Četrtek bo na Primorskem delno jasen in suh s šibko burjo, v preostalem delu države pa se bo nadaljevalo oblačno vreme, predvsem na vzhodu bo občasno še rahlo deževalo, nad 700 metrov rahlo snežilo.

Temperature bodo nekoliko višje kot danes. Na Primorskem bo 12 oziroma 13 stopinj Celzija. Na SZ bosta 2 stopinji, na JV 4, v osrednji in SV Sloveniji pa bo 5 stopinj Celzija.

V južni polovici Slovenije bo do jutri zvečer zapadlo okoli 20 centimetrov suhega snega, na severu okrog 10. Jutri čez dan bo oblačno in megleno, v Julijcih in Zahodnih Karavankah bo večinoma suho, drugod bo še občasno rahlo snežilo. Sprva bo pihal zmeren, popoldne pa šibak vzhodni veter.

Petek bo suh, na zahodu bo precej sončno, v osrednji in vzhodni Sloveniji bo sprva oblačno, popoldne se bodo oblaki trgali, čez dan bo topleje. Sobota bo sončna, zjutraj bo temperatura pod ničlo, popoldne se bo ogrelo nad 10 stopinj Celzija. V nedeljo se bo pooblačilo, na vzhodu se bodo začele pojavljati padavine. V začetku prihodnjega tedna kaže na oblačno vreme s pogostimi padavinami, meja sneženja bo po trenutnih napovedih zelo nizko. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča