četrtek, 25 aprila, 2024
DomaVremeŠe dva topla popoldneva

Še dva topla popoldneva

Ponoči bo na severu in deloma tudi na vzhodu prevladovalo oblačno vreme, predvsem na SV bodo v prvem delu noči še nastajale plohe, po nižinah deloma kot dež, deloma kot sneg. V preostalem delu države bo vso noč jasno. Najnižje temperature bodo na Gorenjskem, Notranjskem in Kočevskem, kjer tla še prekriva snežna odeja. Tukaj se bo ohladilo do -6 stopinj, v osrednji in JV Sloveniji bo do -3 stopinje, na Goriškem -2, ob morju, na Štajerskem in v Prekmurju bo okoli ledišča.

Petek bo na zahodu sončen, na vzhodu pa večinoma oblačen in suh. Čez dan bo prehodno zapihal JZ veter, ki bo naznanjal spremembo vremena. Toplo bo, na Primorskem se bo ogrelo do 13 stopinj. Stopinja ali dve manj bosta v Ljubljanski kotlini in na JV, medtem ko bo na severu Slovenije jutri temperatura ostala pod 10 stopinj.

Ponoči nas bo v višinah dosegel nekoliko hladnejši zrak, a čez dan se bo prehodno ogrelo, tako da bo na 1500 metrov 2 stopinji nad ničlo, na 2500 metrov 3 stopinje pod njo. V Julijcih, Zahodnih Karavankah in na Snežniku bo sončno, v Kamniško-Savinjskih Alpah delno jasno, v Vzhodnih Karavankah in na Pohorju pa bo oblačno, a suho. Pihal bo zmeren zahodni veter.

Sobota bo večinoma sončna, na vzhodu se bodo popoldne že nabirali oblaki. Zapihal bo SV veter, ki bo nekoliko bolj izrazit v Prekmurju. Zjutraj bo kakšna stopinja pod ničlo, popoldne bo še razmeroma toplih 10 stopinj. Nedelja bo precej oblačna, še največ sonca bo na Primorskem, medtem ko bo na severu občasno rahlo snežilo, hladneje bo. V noči na ponedeljek nas bo preplavil mrzel polarni zrak, do jutra se bo v sredogorju ohladilo pod -10 stopinj. V ponedeljek čez dan bo prevladovalo oblačno vreme, vmes pa bodo tudi sončna obdobja. Na vzhodu bo občasno rahlo snežilo, drugje bo večinoma bo suho, pihal bo SV veter, mrzlo bo. Še nekoliko nižje temperature bodo predvidoma od torka naprej. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča