Še dve rdeči regiji in omejitve

0
574

Nacionalni inštitut za javno zdravje je objavil podatke o številu okuženih glede 14-dnevno incidenco na 100.000 prebivalcev v posamezni statistični regiji. Glede na nove podatke sta se med rdeče uvrstili še dve regiji, ki sta bili še v četrtek oranžni. V pomurski in podravski regiji tako s soboto pričnejo veljati že znani ukrepi za rdeče regije.

Prebivalcem iz rdečih regij je prepovedan prehod v druge regije. Med izjemami so prihod in odhod na delo, izvajanje gospodarskih, kmetijskih in gozdarskih dejavnosti, zagotavljanje storitev za zavarovanje zdravja in premoženja, varstvo ali nega družinskega člana, dostop do lekarn ter zdravstvenih storitev in bolnišnic.

Iz rdeče v oranžno regijo lahko posameznik preide, tudi če je lastnik nepremičnine v oranžni regiji. Poleg tega je med izjemami tudi tranzit v drugo državo. Izjema je še potovanje v že rezervirane turistične namestitve.

Za uveljavljanje izjem bodo potrebna dokazila, tako kot je to veljalo spomladi za prehajanje mej občin. Prehode bo z naključnimi nadzori nadzorovala policija.

V rdečih statističnih regijah se s soboto zapirajo tudi vsi gostinski objekti, fitnesi in športne dvorane. V frizerskih in kozmetičnih salonih bo lahko le ena stranka.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj