sobota, 20 aprila, 2024
DomaVremeŠe en dan zlivanja

Še en dan zlivanja

Ponoči se bodo oblaki zgostili, od JV nas bodo dosegle nove padavine in do jutra zajele vso Slovenijo. Najkasneje bo začelo deževati na SV Slovenije. Zapihal bo SV veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Jutranje temperature bodo v večjem delu Slovenije precej visoke. Na Primorskem, kjer se lahko pojavi tudi kakšna nevihta, bo okoli 15 stopinj. Na Štajerskem in v Prekmurju bo 12 stopinj Celzija, stopinja manj bo v osrednji in JV Sloveniji, nekoliko bolj sveže bo le na SZ, kjer bo 8 stopinj.

Čez dan se bo nadaljevalo oblačno in deževno vreme, padavine se bodo na vzhodu okrepile in do noči na sredo bo marsikje padlo več deset litrov dežja na kvadratni meter. Reke bodo po krajšem premoru ponovno močneje narasle, še naprej pa bo zelo velika nevarnost proženja zemeljskih plazov.

Sveže bo, v večjem delu Slovenije bo temperatura ostala pod 15 stopinjami. Na Gorenjskem pričakujemo okoli 12 stopinj, stopinja več bo na SV Slovenije, 14 stopinj bo v Ljubljanski kotlini in na JV, medtem ko bo na Primorskem okoli 18 stopinj.

Oblačno vreme se bo nadaljevalo tudi v sredo, še se bodo pojavljale padavine, a količina dežja ne bo velika. Pihal bo SV veter, na Primorskem zmerna burja. Tudi v četrtek bo prevladovalo oblačno, ampak suho vreme, tu in tam bo skozi oblake posijalo sonce. Petek bo deloma sončen in deloma ter suh, še bo pihal SV veter, dnevne temperature bodo malce pod 20 stopinj. Še nekoliko višje temperature bomo imeli v soboto, bo pa velika verjetnost za popoldanske plohe in nevihte. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča