petek, 3 maja, 2024
DomaLokalnoŠe mesec za podpise tudi za ureditev romske problematike

Še mesec za podpise tudi za ureditev romske problematike

Do 14. julija (do polnoči) se nadaljuje zbiranje podpisov za spremembo zakonodaje, ki bi med drugim uredila tudi nekatera romska vprašanja oz. problematiko. Med drugim je pred pošto na Novem trgu tudi stojnica. Slednjo bodo zbiratelji podpisov zagotoviti vsak dan v poslovnem času Upravne enote, ko je podpis tam možno tudi overiti. Torej: PONEDELJEK, TOREK, ČETRTEK do 15. ure, SREDA do 17.30 in PETEK do 13. ure.

Podpis je možno overiti v poslovnem času Upravne enote in ne samo v času uradnih ur. Prav tako ni krajevne pristojnosti, se pravi, da lahko vsak volilni upravičenec podpis overi kjerkoli v Sloveniji, recimo Novomeščan na mariborski upravni enoti ali obratno…

Vse obrazce lahko občani izpolnijo že doma, ali na stojnicah, samo podpis se mora izvršiti pred uradno osebo, torej na Upravni enoti.

Sicer pa občani na upravni enoti ne rabijo čakati v vrsti (ki so lahko v času uradnih ur dolge). Ob obisku občani povejo vratarju, da so prišli overit podpis in jih slednji takoj odpelje do okenca.

Več info: https://www.novomesto.si/dogajanje/novice/2023051710312091

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča