Še nekaj dni poletja

0
183

V sredo bo sončno, sredi dneva in popoldne bodo nastajale posamezne plohe ali nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30 stopinj C.

V četrtek bo sončno, v zahodnih krajih bo postopno več oblačnosti, možna bo kakšna manjša ploha. Popoldne bo zapihal južni do jugozahodni veter. Še bo zelo toplo. V petek bo na vzhodu večinoma sončno, drugod pa spremenljivo do pretežno oblačno. V zahodnih in ponekod v osrednjih krajih bo občasno deževalo. Malo hladneje bo. Ponekod bo pihal jugozahodnik. V soboto bo spremenljivo oblačno, občasno bo deževalo, a ni pričakovati večje količine dežja, hladneje bo. Od nedelje dalje je razvoj vremena precej nepredvidljiv. Zagotovo pa bo hladneje kot v teh dneh.

Nad Skandinavijo in srednjo Evropo ter nad Alpami in Balkanom je območje visokega zračnega tlaka. Od vzhoda priteka nad naše kraje precej topel in občasno nekoliko bolj vlažen zrak.

V soboto bo nad srednjo Evropo in severnim Balkanom višinska dolina hladnega zraka, ki se bo v nedeljo odcepila nad Balkan ali pa nekoliko zahodneje, nad zahodno in severno Sredozemlje – potek je še precej slabo napovedljiv. Od smeri cepitve bo potem odvisen tudi nadaljnji potek vremena v naslednjem tednu.

(arso)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj