Še nekaj kapelj, potem sonce

0
125

Višinski ciklon se bo našim krajem s svojim središčem najbolj približal ponoči, zato se bodo padavine v prihodnjih urah še nekoliko okrepile in razširile nad vso državo. Največ padavin bo v vzhodni in južni Sloveniji, kjer lahko ob krajevnih nalivih pade tudi večja količina dežja. V drugem delu noči bo dež slabel in marsikje na zahodu tudi že ponehal, drugje pa bo zjutraj še rahlo deževalo.

Na Primorskem, kjer se bo ob svitanju že začelo jasniti, bodo jutranje temperature od 17 do 19 st. C. V večjem delu vzhodne in osrednje Slovenije bomo izmerili od 13 do 15, v višje ležečih krajih pa okoli 10 st. C. Dopoldne bo predvsem v južni Sloveniji občasno še deževalo, do sredine dneva pa bo dež povsod ponehal. Popoldne se bo od SZ delno zjasnilo, najkasneje, šele proti večeru na Dolenjskem in v Beli krajini. Vetrovno bo. Pihal bo okrepljen SV veter, na Primorskem burja, sunki bodo na izpostavljenih mestih dosegali hitrost od 100 do 120 kilometrov na uro. Kljub hladnemu vetru bodo popoldanske temperature kar visoke. V večjem delu Slovenije bomo izmerili od 20 do 22 stopinj, na Goriškem in ob morju se bo ogrelo do 25 stopinj, manj, a še vedno prijetnih 19 stopinj bo v alpskih dolinah.

Četrtek bo sončen, nekaj oblakov bo popoldne le v severni Sloveniji. Še bo pihal SV veter, ki bo najizrazitejši na Štajerskem in v Prekmurju. V petek in soboto bo vetra manj. Pričakujemo lahko veliko sonca, ki ga bodo v popoldanskem času občasno zakrivali le plitvi kopasti oblaki. V noči na nedeljo se bo prek naših krajev pomikala hladna fronta, zato bo v večjem delu Slovenije prehodno spet deževalo, a bodo padavine najkasneje v nedeljo dopoldne povsod ponehale. (Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj