Še nekoliko topleje

0
124

Nedelja bo sončna, sredi dneva pa bo nastalo nekaj kopaste oblačnosti, ampak ploh in neviht ne bo. Ponekod na vzhodu bo še pihal šibak SV veter. Čez dan bo še nekoliko topleje. Na Goriškem se bo ogrelo do vročih 32 stopinj, v osrednji Sloveniji bo 30 stopinj, 29  pričakujemo ob morju in na JV, kakšna stopinja manj bo na SV, 27 bo na Gorenjskem.

S šibkimi severnimi vetrovi bo jutri k nam dotekal še nekoliko toplejši zrak, zato bo verjetnost za nastanek ploh in neviht v gorah bo zato zelo majhna. Prevladovalo bo sončno vreme, nekaj ovčic bo na nebu le sredi dneva in zgodaj popoldne. Na 1500 metrov bo okoli 15 stopinj, na 2500 metrov 8.

V ponedeljek bo sprva sončno, popoldne pa nas bo dosegla oblačnost oslabljene hladne fronte. Predvsem na severu in vzhodu Slovenije bodo nastajale plohe in nevihte, nekatere bodo tudi močnejše. Torek bo sončen in suh, severovzhodni veter bo k nam prinašal nekoliko hladnejši zrak, zato bodo dnevne temperature prehodno za nekaj stopinj nižje. Večinoma jasna bo tudi sreda, v gorskem svetu bo popoldne nekaj ploh in neviht. Temperature bodo spet višje.