petek, 19 aprila, 2024
DomaVremeŠe topleje bo

Še topleje bo

Četrtek bo sončen, v notranjosti bo še pihal šibak vzhodni veter, ob morju bo popoldne zapihal maestral. V drugi polovici dneva bo na nebu vzhodne Slovenije nekaj oblačnih kopren. Toplo bo. Ob morju bo do 27 stopinj, 28 bo na Goriškem. V osrednjem in JV delu Slovenije bo 25 stopinj, na Štajerskem in v Prekmurju 24, še kakšna stopinja manj bo na Koroškem in Gorenjskem.

Stabilno in suho vreme se bo v gorah nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh. Sončno bo, nekaj bolj ali manj osamljenih oblakov bo na nebu popoldne, pihal bo zelo šibak JV veter. Nekoliko topleje bo kot danes, na 1500 metrov bo srečnih 13 stopinj, na 2500 metrov pravljičnih 7.

Petek bo sončen, ker bo k nam dotekal nekoliko toplejši zrak bodo dnevne temperature nekoliko višje, v večjem delu Slovenije se bo ogrelo do 27 stopinj Celzija. V soboto bo v zahodni in osrednji Sloveniji deloma sončno in deloma oblačno, na vzhodu bo jasnine več. Zaradi oblakov bo jutro nekoliko toplejše, dnevne temperature pa zelo visoke za ta čas oz. ta del septembra. V nedeljo bo sonca spet več, bo pa popoldne predvsem v gorskem svetu po dolgem času nastalo nekaj ploh in neviht. Rahla osvežitev nas bo po trenutnih napovedih dosegla šele v torek ali sredo, prinesla nam bo tudi nekaj padavin. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča