sobota, 13 aprila, 2024
DomaKronikaŠel nad podgano in se ustrelil v roko. Požar, z ukradeno koruzo,...

Šel nad podgano in se ustrelil v roko. Požar, z ukradeno koruzo, vlomi.

Policisti PU Nm so konec minulega tedna obravnavali dva primera kaznivih dejanj povzročitve lahke telesne poškodbe, tri tatvine koles (Župeča vas, Straža, Čatež ob Savi). Obravnavali so tudi sedem tatvin in dvanajst različnih vlomov.

V petek zgodaj zjutraj so sevniške policiste klicali na Savsko cesto. Tam so opravili ogled vloma v pritočno skladišče, od koder so izginile tri motorne žage. Ocenjujejo, da so jim povzročili za okoli dva tisoč evrov škode.

V petek dopoldne do krški policisti obravnavali vlom v gostinski lokal v Kostanjevici na Krki. Storilci so odnesli za okoli petsto evrov menjalnega denarja, skupaj pa lastnikom po prvih ocenah naredili za več kot tisoč evrov škode.

V petek popoldne je prišlo iz do sedaj še neugotovljenega razloga v Brezju do pretepa. Po prvih ugotovitvah novomeških policistov je pri tem 30 letnica utrpela lažje poškodba, 32-letnika pa so storilci pošpricali z dražečim sprejem, tako da sta mora oba iskati zdravniško pomoč. Za storilci še poizvedujejo.

V noči iz sobote na nedeljo so vlomili v stanovanjsko hišo v Hrastu pri Jugorju. Po prvih ugotovitvah policistov so odnesli nekaj družinskega nakita in lastnikom naredili za vsaj tisoč evrov škode.

V noči iz nedelje na ponedeljek so vlomili v gostinski lokal ob brežiški železniški postaji. Po prvih ugotovitvah so odnesli ročno blagajno z okoli pesto evrov denarja in za zdaj še neugotovljeno količino cigaret.

V ponedeljek zgodaj zjutraj so policiste klicali na Ulico 17. oktobra v Črnomlju. Z ogledom so ugotovili, da so neznanci vlomili v dve kleti – iz ene so odnesli dve motorni žagi znamke Stihl in veliki komplet akumulatorskega orodja znamke Makita, iz druge pa manjši komplet akumulatorskega orodja Makita. Ocenjujejo, da je škode za več kot devet tisoč evrov.

V okolici Novega mesta prijeli osumljenca s tujo koruzo

V soboto popoldne so novomeški policisti pri Hudem zalotili 39-letnika iz bližnjega naselja, ki je s avtu vozil 150 storžev koruze, za katero so ugotovili, da izhaja iz bližnje njive (ki ni v lasti 39-letnika). Zaradi suma tatvine so mu koruzo, za katero ni mogel pojasniti izvora, zasegli in jo izročili lastniku njive. Z dejanjem je imel okoli petsto evrov škode. 39-letnik policistom ni popolnoma neznan, saj so ga v zadnjih letih že nekajkrat ovadili zaradi premoženjskih kaznivih dejanj in kaznivih dejanj z elementi nasilja.

Šentjernejski policisti prijeli dva mladoletna storilca

Policisti na številki 113 so bili v nedeljo popoldne opozorjeni na sumljive osebe na Prvomajski ulici v Šentjerneju, ki so »kljukali« po parkiranih vozilih (preverjali, če bi bilo katero odklenjeno). Policisti so pred enim od poslovnih objektih opazili 15-letnico iz okolice Krškega, v objektu pa zalotili 15-letnika iz Šentjerneja, ki je vlomil v objekt, a ni uspel nič odnesti. Nadalje so ugotovili, da naj bi imela dvojica na vesti tudi poškodovanje parkiranega osebnega vozila na cesti Oktobrskih žrtev (popraskano v celoti, škode bo verjetno za okoli tisoč evrov) in vlom v prostore veterinarske postaje. Policijska preiskava primera še poteka.

Požar

Policisti so v zadnjem času obravnavali en primer požara na objektu, ki se je uporabljal za bivanje, in sicer v noči iz petka na soboto. Nekaj po polnoči, dne 19.8.2023, so policisti na interventni številki policije 113 in operaterji na številki za klice v sili 112 prejeli prijavo o požaru lesenega objekta, ki se je uporabljal za bivanje v Dobruški vasi. V času požara, ki so ga pogasili gasilci, v objektu ni bilo stanovalcev. Po prvih ugotovitvah je storilec podtaknil ogenj v notranjosti objekta, ki se je nato razširil po na celotni objekt. Leseni objekt je pogorel v celoti.

Policisti preiskujejo primer zaradi suma storitve kaznivega dejanja. Prilagamo dve fotografiji, posneti v času dogodka.

Prometna varnost

Med vikendom so policisti obravnavali pet prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami ter dvaindvajset z materialno škodo (od tega je bilo sedem različnih povoženj divjadi).

Brežiški policisti so v petek zvečer v Borštu ustavili 24-letnega voznika osebnega avtomobila. Pri tem so ugotovili, da ima spredaj in zadaj nameščeni različni registrski tablici, ki ne pripadata vozilu, sam pa nima vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli.

Poškodoval se je z zračno pištolo

Sevniški policisti so v petek zvečer obravnavali 69-letnega moškega iz okolice Sevnice, ki se je z zračno pištolo ustrelil v roko. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da naj bi moški hotel v kurniku z zračno pištolo ustreliti podgano. Pri polnjenju pištole sta bili obe roki v nepravilnem položaju ob nepravem času – ena dlan je bila na ustju cevi, prst druge roke pa na sprožilcu. Prišlo je do sprožitve. Izstrelek (diabolo – izstrelek zračne pištole kalibra 5.5 mm) mu je obtičal v dlani roke in so mu ga s posegom odstranili v sevniškem zdravstvenem domu, kjer so poškodbe opredelili kot lažje. Pištolo so mu policisti zasegli, da preverijo ali zanjo potrebuje dovoljenje, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča