Selektor slovenskih odbojkarjev je Cretu

0
49
Cretu

Avstralec Mark Lebedew ne bo več sedel na klopi slovenske moške odbojkarske reprezentance. Vodstvo Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) se je namreč odločilo, da bo vodenje izbrane vrste na bližajočem se svetovnem prvenstvu v Sloveniji zaupalo Gheorgheju Cretuju. 

Avstralski odbojkarski strateg Mark Lebedew se poslavlja od slovenske reprezentance. Tako se je odločilo vodstvo OZS: “Ocenjujemo, da je bilo za izpolnitev naših ciljev, povezanih s svetovnim prvenstvom, potrebnih nekaj sprememb. Enotno smo se odločili, da zamenjamo vodjo strokovnega štaba, ki se mu na tem mestu zahvaljujemo za opravljeno delo.”

Lebedew, ki je pred začetkom letošnje reprezentančne sezone na slovenski klopi zamenjal Italijana Alberta Giulianija, je našo izbrano vrsto vodil le v Ligi narodov, v kateri so slovenski odbojkarji na dvanajstih tekmah petkrat zmagali in sedemkrat izgubili ter zasedli deseto mesto.

Namesto Lebedewa bo na slovensko klop sedel 55-letni Romun Gheorghe “Gianni” Cretu, ki je v letošnji sezoni s poljskim prvoligašem Grupa Azoty Kedzierzyn-Kozle osvojil prestižni naslov zmagovalcev elitne evropske Lige prvakov, ob tem pa tudi vse tri poljske lovorike, v državnem prvenstvu, pokalu in superpokalu.

Foto: Lebedew (Aleš Oblak), Cretu (CEV)