sreda, 24 aprila, 2024
DomaKronikaŠentjernejski policisti prijeli vlomilca, oba sta v priporu

Šentjernejski policisti prijeli vlomilca, oba sta v priporu

Šentjernejski policisti so včeraj s kazensko ovadbo na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku pripeljali 37 in 32-letnika iz okolice Škocjana. Oba so prijeli zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine (vloma v stanovanjsko hišo) 11. januarja letos v Goriški vasi pri Škocjanu.

Osumljenca naj bi v družbi (zaenkrat še) neznane tretje osebe enajstega januarja, okoli pol druge ure popoldne, prišla do stanovanjske hiše v času, ko so bili lastniki zdoma. Vlomili so v hišo, pregledali prostore in si pri tem prisvojili nekaj družinskega nakita, v vrednosti okoli 1.500 evrov. Pri dejanju so jih zalotili domači, ki so se vrnili domov, ko so bili storilci še v hiši. Iz objekta so zbežali skozi okno in se nato odpeljali z avtom. Pri tem so jih opazili tudi mimoidoči, tako da so imeli policisti poleg hitrega klice na številko 113 na voljo dobre izhodiščne podatke za iskanje osumljencev in vozila – opis oseb, opis vozila, delna registrska tablica ipd..

Ob pregledu območja so kmalu zatem vozilo, ki je ustrezalo opisu vozila, ki je odpeljalo iz kraja, locirali v okolici Škocjana. Opravili so ogled kraja vloma in najdbe vozila ter pri tem odkrili in zavarovali sledi kaznivega dejanja. Ugotovili so tudi, kdo običajno vozi vozilo, vendar je bilo potrebno še pregledati in analizirati najdene sledi.

Z zbiranjem obvestil in dokazov so šentjernejski policisti zbrali dovolj obremenilnih okoliščin, da so osumljencema v četrtek, 10. februarja, odvzeli prostost in ju s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Novem mestu. Pred tem so pri obema na podlagi odredbe sodišča izvedli tudi hišno preiskavo. Preiskavo primera policisti še niso zaključili.

Oba sta bila v preteklosti že ovadena za več kaznivih dejanj, vlomila pa sta v času prestajanja v času pogojne kazni za druga kazniva dejanja. Starejši od dvojice, 37-letnik, je bil v preteklosti že obravnavan za kazniva dejanja premoženjske kriminalitete, bil dvakrat tudi pravnomočno obsojen. V času januarskega vloma v Goriški vasi je prestajal pogojno kazen zaradi obsodbe za kaznivo dejanje nasilništva. Tudi 32-letnika so že večkrat obravnavali za premoženjska kazniva dejanja, za katere je bil že šestkrat pravnomočno obsojen. Po zaslišanju je preiskovalni sodnik za oba odredil pripor.

Dvanajstega januarja je policijska uprava Novo mesto o dogodku poslala naslednje obvestilo:

V Goriški vasi pri Škocjanu so nekaj pred drugo popoldne v hiši presenetili tri neznance, ki so tja vlomili med odsotnostjo lastnikov. Ko so zagledali lastnike so je trojica pognala v beg skozi kuhinjsko okno in se iz kraja odpeljali. Na podlagi opisa in z zbiranjem obvestil so v aktivnostih, v katere so bile vključene patrulje več policijskih postaj, v Dobruški vasi locirali vozilo, ki je ustrezalo opisu, prav tako lastnik vozila. Opravili so ogled kraja vloma in avtomobila, obvestili dežurno preiskovalno sodnico in državno tožilko, ter se podrobneje pogovorili z lastnikom vozila. Po zaključeni preiskavi bodo na okrožno državno tožilstvo vložili kazensko ovadbo.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča