petek, 19 aprila, 2024
DomaKronikaSin nad mamo

Sin nad mamo

Trebanjski policisti so bili obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo žensko, katero naj bi poškodoval sin. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 53-letni nasilnež po glavi udaril svojo mamo in jo poškodoval, fizično in psihično nasilje nad žrtvijo pa po prvih ugotovitvah izvaja že dalj časa. Izrekli so mu prepoved približevanja zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo. Zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

Povzročitev splošne nevarnosti

Policisti PP Krško so bili nekaj pred 21. uro obveščeni o posredovanju gasilcev na območju Spodnjega Starega Grada, kjer naj bi nekdo zakuril pnevmatike, ogenj pa se je razširil. Požar so gasilci omejili in pogasili. Policisti so ugotovili, da je 40-letni moški v bližini stanovanjske hiše zakuril odpadne avtomobilske pnevmatike, ogenj pa je ogrožal tudi daljnovod. Nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Vlomi

V naselju Gomila na območju Mirne je med 18. 4. in 19. 4. nekdo skozi vrata vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil za okoli 1000 evrov škode.

V naselju Jama pri Dvoru je v večernih urah nekdo skozi okno vlomil v počitniško hišo. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Našli ukradene predmete

Oškodovanec je policiste PP Novo mesto obvestil, da je med 16. 4. in 19. 4. v Bršljinu v Novem mestu nekdo s terase gostinskega lokala odtujil klop in mizo. Policisti so zbrali obvestila, pregledali širše območje in pri bližnjem viaduktu našli in zasegli ukradene predmete ter jih vrnili oškodovancu.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Krškem prijeli državljana Afganistana, v Slovenski vasi štiri državljane Indije in štiri državljane Pakistana in na območju Sinjega vrha državljana Afganistana in državljana Pakistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča