Črnomelj: Sin občinarja s sekiro razdejal lokal, oče svetnik grozil!

1
7855

V Črnomlju se je minulo noč dogajalo in to zelo nevarno. Kot smo izvedeli se je nad inventar gostinske terase okoli 00.30 ure znesel mlajši moški. S sekiro je v pričo gostov uničil teraso. Pri tem početju ga je spremljal njegov oče, ki je v rokah vihtel večji nož. Po uničenju terase naj bi oče še zagrozil, da gre domov po kalašnikov in da bo pospravil lastnika lokala in še koga.

Priče so zadevo prijavile na črnomaljski policiji, ki pa zaradi velikega števila ilegalnih prestopnikov meje, niso uspeli posredovati. Neuradno naj bi imeli minulo noč v obravnavi 36 ilegalcev. Priče so se po pomoč obrnile na metliško policijo, ki je prispela na kraj dogodka.

Po naših neuradnih informacijah gre za sina in očeta, slednji je črnomaljski občinski svetnik. Sin je bil že pred osmimi leti, še kot mladoletnik, v priporu zaradi kaznivih dejanj. Pred kratkim (dobrim mesecem) pa je prek socialnega omrežja razkazoval arsenal orožja.

Vprašanja o dogajanju minulo noč v Črnomlju smo naslovili na Policijsko upravo Novo mesto. Alenka Drenik, predstavnica za odnose z javnostmi na PU Nm, je za DolenjskaNews sporočila:

Po do sedaj opravljenem preverjanju smo bili 17. 3. ob 0.28 obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v lokalu v Črnomlju, kjer naj bi kršitelji nadlegovali goste. Policisti so na kraj kršitve prispeli ob 0.44.

Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih naj bi lastnik lokala pijanim moškim zavrnil postrežbo alkoholnih pijač. Eden izmed njih naj bi mu grozil z nožem, kasneje pa so razbili stekla oken na terasi lokala.

Policisti okoliščine dogajanja še preiskujejo in v okviru preiskave kaznivih dejanj groženj in poškodovanja tuje stvari izvajajo več aktivnosti. O svojih ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Ob tem naj dodamo, da ni bil nihče pridržan. Je pa dogodek zanimiv tudi za samo Občino Črnomelj, ki ima v svojih vrstah svetnika, ki očitno ‘skrbi’ za svoj red v občini (in to ne prvič), prav tako pa se laično sprašujemo od kod vsa dovoljenja za številne kose orožja, ki jih občinski svetnik poseduje. O slednjem bi znala več povedati tamkajšnja Upravna enota, kako je slednje mogoče in še kdo v deželi Sloveniji.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj