petek, 26 aprila, 2024
DomaSlovenijaSindikat delavcev v zdravstveni negi napovedal protestni shod

Sindikat delavcev v zdravstveni negi napovedal protestni shod

Svoje nezadovoljstvo s plačami in razmerami v zdravstvu vse glasneje izražajo tudi medicinske sestre in drugi zaposleni v zdravstveni negi. Sindikat delavcev v zdravstveni negi je zato za 22. februar napovedal protestni shod.

Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije (SDZNS) je na svoji redni seji Republiškega odbora, ki je še vedno stavkovni odbor, razpravljal in odločal o stopnjevanju sindikalnih aktivnosti.

“Sprejeli smo sklep, da bomo 22.2. organizirali protestni shod vseh medicinskih sester. Govorimo o medicinskih sestrah, ampak tukaj so vključeni vsi zaposleni v zdravstveni negi, tudi srednje medicinske sestre, bolničarji, negovalci,” je na novinarski konferenci po seji sporočila predsednica sindikata Slavica Mencingar.

Za stopnjevanje sindikalnih aktivnosti so se, kot pravijo, odločili predvsem zaradi vladnega nespoštovanja Dogovora o nujnih ukrepih na področju plač v dejavnosti zdravstva in socialnega varstva glede nadaljevanja pogajanj iz novembra 2021 in trenutnih dogajanj v večjem delu javnega sektorja.

“Kot veste se pogajanja za zdravstveni resor, ki so bila zaključena decembra lani, se niso ugodno končala za zaposlene v zdravstveni negi. Torej, smo bili popolnoma spregledani in to kljub temu, da smo v dogovoru novembra 2021, imeli jasno zapisano, da se pogajanja nadaljujejo tudi za plačno skupino E3, kamor spadamo medicinske sestre, zdravstveni tehniki, bolničarji in negovalci,” je pojasnila Mencingarjeva. Kot je poudarila, ne morejo pristati na to, da bodo čakali še celo leto, ko naj bi se začela redna pogajanja za prenovo plačnega sistema.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča