Skala zgrmela na hotel. Usodna za 47 – letno Slovenko

0
2125

Velika skala, ki se je odlomila s pobočja, je uničila dve sobi v obalnem hotelu na grškem otoku Kreta. Pri tem je umrla turistka, njen sin pa je bil ranjen. Oba sta v času nesreče spala. Slovensko ministrstvo za zunanje zadeve je potrdilo, da je v Grčiji umrla slovenska državljanka. Kot so zapisali, je veleposlaništvo v Atenah v stiku z možem žrtve, kateremu bodo nudili pomoč pri vrnitvi v domovino in prevozu posmrtnih ostankov umrle.

Za 24UR je spregovorila tudi lastnica hotela in potrdila, da je bila žrtev Slovenka. Kot je dejala, je pretresena. Po njenih besedah se otrok zdaj z očetom nahaja v bolnišnici.

Nesreča se je zgodila v zgodnjih nedeljskih urah v Markos Studios, družinskem obalnem hotelu, zgrajenim pod skalnatim pobočjem v mestu Ierapetra.

Tamkajšnja policija je sporočila, da je skala uničila dve hotelski sobi. V eni se je nahajala 47-letna ženska z 9 -letnim, v drugi pa je spal njen 51-letni mož, ki pa v nesreči ni bil poškodovan. Skala je bila za žensko usodna, medtem ko naj bi imel sin poškodovano nogo, poročajo nekateri grški mediji.

(foto: Neakriti)