sobota, 18 maja, 2024
DomaLokalnoŠkoda po neurjih na JV Slovenije

Škoda po neurjih na JV Slovenije

V četrtek popoldne so neurja zajela tudi del Dolenjske in Posavja. Močni nalivi, veter in toča so povzročili veliko škode na objektih, kmetijstvu, infrastrukturi, prevoznih sredstvih in ostalih dobrinah. V Posavju so za zdaj zabeležili 161 t.i. izrednih dogodkov.

Občina Krško:

Po nepopolnih podatkih je v mestu Krško in njegovi okolici poškodovanih ali uničenih več kot 120 streh na stanovanjskih, gospodarskih in drugih objektih. Gasilci PGE Krško in PGD pri GZ Krško so nekatere objekte uspeli sanirati z deli pa se bo nadaljevalo danes. Delavci Cestnega podjetja in Kostak-a Krško so odstranili več podrtih dreves, ki so padla na lokalne ali regionalne ceste. Aktiviran je bil tudi OŠCZ občine Krško.

Občina Brežice:

Po nepopolnih podatkih je v delih občine Brežice poškodovanih ali uničenih okoli 30 streh na  stanovanjskih, gospodarskih in drugih objektih. Posredovali so gasilci desetih PGD pri GZ Brežice, ki sanirati ali odstranili posledice neurja. Delavci Cestnega podjetja in Komunale Brežice so razžagali in odstranili večje število dreves, ki so ovirala ali onemogočala promet. Aktiviran je bil tudi OŠCZ občine Brežice.

Občina Sevnica:

Gasilci PGD Sevnica so v Sevnici iz treh objektov izčrpali meteorno vodo, delavci Komunale Sevnica pa so z lokalne ceste odstranili podrto drevo.

Kostanjevica na Krki:

Ob 18.14 je v Črneči vasi v občini Kostanjevica na Krki zaradi udara strele zagorel gospodarski objekt. Gasilci PGD Kostanjevica na Krki in Prekopa so požar pogasili. Objekt velikosti 25 m2 je uničen.

Na območju Dolenjske:

Ob 14.52 sta na Jamski ulici na Mirni močan veter in toča razkrila ter poškodovala streho. Gasilci PGD Mirna so poškodovani del strehe pokrili s folijo.

Ob 18.57 je v naselju Škovec, občina Trebnje, strela razkrila gospodarsko poslopje. Gasilci PGD Velika Loka so sanirali poškodovano streho.

Ob 19.00 je v Šentlovrencu, občina Trebnje, meteorna voda zalila prostore župnišča. Gasilci PGD Šentlovrenc so iz prostorov izčrpali okoli 20 kubičnih metrov vode in počistili prostore.

Ob 19.05 so v ulici Roje na Mirni gasilci PGD Mirna s folijo prekrili poškodovane strehe na treh stanovanjskih objektih.

Ob 19.28 je v Straži, občina Šentrupert, meteorna voda zalivala prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Šentrupert so očistili meteorne jaške in preusmerili vodo stran od hiše.

Ob 20.05 je v Šmihelski ulici v Novem mestu meteorna voda zalila del prostorov novomeške bolnišnice. Gasilci GRC Novo mesto so očistili meteorne jaške in posesali vodo v zalitih prostorih.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča