torek, 23 julija, 2024
DomaLokalnoSkupna podpora razvoju Olimpijskega centra Nm

Skupna podpora razvoju Olimpijskega centra Nm

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je danes na delovnem obisku v Novem mestu gostil predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez (OKS – ZŠZ) Franja Bobinca in predstavnike atletske, kolesarske in triatlonske zveze. Skupaj so si ogledali gradnjo novega bazena in sanacijo strehe dvorane Olimpijskega centra Novo mesto, ki je januarja klonila pod težo mokrega in staljenega snega, v sklopu obiska pa je župan predstavil obstoječe in načrtovane aktivnosti na športnih objektih. Tako župan kot delegacija OKS-ZŠZ so na srečanju izpostavili, da ima obstoječa in nastajajoča novomeška športna infrastruktura izreden pomen na nacionalni ravni.

V Novem mestu so leta 2018 s prenovo in pokritjem kolesarskega velodroma uresničili dolgoletne želje slovenskih kolesarjev in atletov, ki so z edinstvenim objektom v radiju 500 kilometrov pridobili odlične pogoje za vadbo in tekmovanja. Kot je poudaril župan Gregor Macedoni, o tem pričajo osvojene medalje za Slovenijo na mednarodnih tekmovanjih v dirkališčnem kolesarstvu, za katere se zaradi pridobljenih optimalnih pogojev za trening nadejajo, da bodo slovenska stalnica tudi na olimpijskih igrah. Trenutno sicer aktivno poteka sanacija napihljive strehe dvorane olimpijskega centra, ki se je 23. januarja podrla pod težo snega. Mestna občina Novo mesto si v sodelovanju z upraviteljem objekta (Zavod Novo mesto) in lastnikom strehe (podjetje Duol), po potrditvi škode s strani zavarovalnice, prizadeva za čimprejšnjo postavitev nove strehe, dela pa naj bi bila zaključena predvidoma v treh mesecih, ko se bodo lahko v dvorano ponovno vrnili tudi športniki.

Neposredno ob večnamenski dvorani poteka  izgradnja pokritega 25-metrskega plavalnega bazena, s čimer v Novem mestu nastaja celovit športni center, ki predstavlja velik potencial za razvoj rekreativnega in vrhunskega športa. Z gradnjo bazenskega kompleksa se tako nadaljuje nadgradnja Olimpijskega centra Novo mesto, ki je bil že pred prenovo zamišljen kot nacionalni trenažni center za atletiko, kolesarstvo in triatlon, so sporočili z MO NM.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča