Slalom pri božičku Vlhovi

0
54
LEVI,FINLAND,21.NOV.20 - ALPINE SKIING - FIS World Cup, slalom, ladies. Image shows Ana Bucik (SLO). Photo: GEPA pictures/ Christian Walgram

Petra Vlhova je zmagovalka prvega slaloma za svetovni pokal v novi sezoni. V Leviju na Finskem je za 18 stotink sekunde ugnala Američanko Mikaelo Shiffrin, ki se je po dolgem tekmovalnem premoru, z drugim mestom vrnila na tekme svetovnega pokala. Najboljša Slovenka je bila Ana Bucik, ki je tekmo končala na 16. mestu, prvih točk v svetovnem pokalu pa se je razveselila Neja Dvornik.

Ana Bucik je prvi tek zaključila na 20. mestu, na koncu pa za las zgrešila mesto med prvo petnajsterico. Kljub temu, je bila s prikazanim zadovoljna, zaveda pa se rezerv, ki jih še ima. Meta Hrovat  je bila po prvi vožnji 24., vendar je v finalni vožnji odstopila in bo imela jutri novo priložnost, da iz božičkove dežele odide boljše volje. Tretja Slovenka Neja Dvornik, je s številko 47 ujela finale in se na koncu z 28. mestom veselila premiernih točk v svetovnem pokalu. Jutri bo v Leviju še drugi slalom letošnje sezone, kjer bo nastopila ista trojica kot danes. (Sloski)

(foto: GEPA)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj