sreda, 24 aprila, 2024
DomaSlovenijaSlovenci spet aktivni in PROTI. Opozicija, brez trkanja po prsih!

Slovenci spet aktivni in PROTI. Opozicija, brez trkanja po prsih!

V Sloveniji smo bili to nedeljo in predhodne dni priča aktivnosti volilnih upravičencev, ki so se udeležili referenduma o vodah. Po plebiscitu za Slovenijo, takrat še v Jugi, je bil ta dogodek v Sloveniji volilno najbolj številčen. In večina volilnih upravičencev je glasovala PROTI noveli zakona o vodah. In še nekaj, ne gre za zmago kakšne politične struje, pač pa za nas, državljane, ki nam je mar za naravo! Tako da, politiki opozicije, brez trkanja po prsih, niste nas Vi prepričali o tem kaj je dobro za nas, pač pa smo politično neobremenjeni in ki živimo z naravo, spoznali in vemo sami. Bodimo pošteni.

Živimo res v čudnih časih, ki so bolj ali manj dirigirani s strani politike, ne samo naše, pač pa svetovne. Namreč še vedno ne razumem, kako se lahko ob t.i. koronci, že drugo poletje dogaja, da smo skoraj na nuli z okužbami in za september napovedujemo novo ‘zapiranje’.

In očitno imamo tudi slovenski državljani in volilni upravičenci že vsega dovolj, omejitev, političnega razlaganja o zdravju in še projektov, ki naj bi šli mimo naivnosti laikov. In izkazalo se je, da v času koronce imajo nekateri čas in preberejo tudi droben tisk, pa čeprav gre za novele zakona, ki bi bile sicer brez težav sprejete. Ampak tokrat ne. 

Neuradni izidi po skoraj vseh preštetih glasovnicah kažejo, da je proti noveli zakona o vodah glasovalo 86,58 odstotka volivcev, za pa 13,42 odstotka. Referendumska udeležba je bila druga najvišja doslej; višjo je imel le referendum, ki je leta 2007 potekal hkrati s predsedniškimi volitvami. Pobudniki referenduma ocenjujejo, da imajo ljudje dovolj oviranja demokratičnih pravic, v delu opozicije pa izid vidijo predvsem kot nezaupnico vladi. 

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča