četrtek, 18 aprila, 2024
DomaKronikaSlovenec v Zadru streljal na policiste

Slovenec v Zadru streljal na policiste

Zadrska policija je po celonočnih pogajanjih aretirala 44-letnega slovenskega državljana, ki je oborožen sedel pred bencinsko postajo v pristanišču Gaženica in celo streljal proti policistom. S policije so sporočili, da je bil v streljanju lažje ranjen en policist, dogodek pa še preiskujejo.

“Po dosedanjih informacijah je slovenski državljan potoval proti Črni gori, se ustavil na bencinski postaji in začel kupovati nekatere stvari in evre. V nekem trenutku je izvlekel karabin in težko lovsko orožje ter se usedel pred bencinsko postajo in tako sedel daljši čas,” je za Večernji list povedal neimenovani vir z zadrske policije.

“Moškega je opazila policistka, ki je šla mimo bencinske postaje, in ga vprašala, kaj počne,” je nadaljeval. Pri tem naj bi moški vulgarno v angleščini zavpil “Je*** policijo” in začel streljati proti morju. Nato se je po besedah vira z zadrske policije “začela prava drama, saj je streljal več kot desetkrat, nekajkrat tudi proti policiji”.

Policiji iz Zadra so na pomoč priskočile posebne policijske enote iz Splita in Lučkega, ki so bile tudi v stiku s slovensko policijo. Strelec se je policiji predal po osmih urah pogajanj. Po aretaciji so ga odpeljali v bolnišnico, nato pa ga bodo privedli na policijsko postajo. (STA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča