četrtek, 18 aprila, 2024
DomaSlovenijaSlovenija: baje se cedita med in mleko? Samo ne vem kje, komu...

Slovenija: baje se cedita med in mleko? Samo ne vem kje, komu in zakaj!

Ob prvi obletnici vlade Roberta Goloba, je slednji dejal, da je Slovenija v preteklem letu znova postala “normalna država”. “Država, kjer velja pravo, kjer živimo v demokraciji in kjer veljajo pravila odprte družbe.”

To so besede izvoljenega, a dejstva na terenu so drugačna. Zdravstvo kljub zajetnim milijonom vrste še vedno ni skrajšalo. Kam so šli ti milijoni? (po poročanju nekaterih slovenskih medijev naj bi šlo za 100 mio €, spet za reševanje slovenskih otrok zbiramo zamaške, doniramo sredstva!)

In glede energentov. Po t.i.  ogrevalni sezoni so vladni spet ‘sprostili trg’ oz. bomo davkoplačevalci, plačevalci njihovih plač plačevali spet več. Številni vemo, da energenti niso zgolj povezani s hladnejšimi letnimi časi….

In, če povzamem mnenje prijatelja na socialnih omrežjih, ki o slednjem meni naslednje: ‘proračunu so odtrgali 10% in jih vtaknili v žepe preprodajalcev z energijo. Sedaj, cene energije ostajajo iste in nam bodo zarčunali teh dodatnih 10%. V naslednji fazi bodo trgovcem pustili, da ceno oblikujejo tržno.’

In še prime ‘medenja’ iz trgovin: V Sloveniji smo potrošniki priče ogabnim podražitvam, ki se dogajajo najmanj dvakrat tedensko pri nekaterih trgovskih verigah. In če je še nakup posameznika v času koronce znašala cca. 30 evrov, je zdaj za enake izdelke že na dobrih 80 evrov. Še sploh pa je zavajajoče, ko trgovci oglašujejo znižanje, saj, če nimaš njihove ‘kartice,’ popustov, ki jih oglašujejo NI.

Sicer pa še, slednje velja predvsem za zelenjavo in sadje. Če teh kupljenih dragih dobrin ne ponucaš  danes ali jutri, tretji, morda četrti dan, ne bodi presenečen 😉 Vse to je ekololška in zelena Evropska unija, z veliki koncerni, ki so zelo daleč od  nature oz. t.i. zelenega.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča