Slovenija je varna, če te ugrabijo in preživiš

0
524

Najbolj odmeven dogodek v Sloveniji v prvem polletju, do katerega manjka še dober mesec in pol, je ugrabitev slovenskega državljana. Nedopusten in strašen dogodek, pa je spet postal odlično prizorišče slovenske petanke. Kaj je petanka? Prevrite.

In po ugrabitvi človeka iz vinograda, so izjave t.i. varnostne garniture Slovenija o varni deželi pod Alpami, ki se seže tudi do sončne strani Gorjancev skoraj pravljične. Ja, Slovenija je varna država, razen če nisi ugrabljen, če pa si in se po ugrabitvi rešiš sam, preživiš in pokličeš pomoč, potemcpa sploh, A če ti to ne uspe, so verjetno tudi stavki o varnosti najverjetneje nekoliko drugačni, kajne?
Slednjega nisem zapisal za politično ‘prepucavanje’ ljudskih izvoljencev, parlamentarcev oz. vlade v RS Slovenije, pač pa z apelom ljudi, ki živijo in živimo ob meji oz. neposredni bližini meje, ki očitno ni več tako varna kot pravite v Ljubljani.
Vse slovenske parlamentarce, tudi evropske, in vladne uslužbence lepo vabimo ob JV mejo, naj se malo sprehodijo po naših priljubljenih gozdnih poteh in še kje, pogovorijo z ljudmi, ki tam, tukaj živijo, živimo. Pridite brez spremstva, domače in vas bomo sprejeli po domače. Da boste začutili, da je tudi tukaj Slovenija.
Prav pa bi bilo, da tako desni kot levi politiki, ugrabitve iz Nerjaca, ne boste zlorabljali v svoje politične namene. In ker ste v svojih programih tako svetovljanski, je čas, da končno spoznate tudi pokrajine, kjer se ne pasejo samo ovce in vas vedno prijazno sprejmejo. Tako pač je, dragi naši izbranci, ki vas plačujemo davkoplačevalci. In do južne meje ni daleč, pa še daljših zastojev ni, razen poleti. In najverjetneje se poleti v naših koncih zadržite dlje kot ste pričakovali, kajne? Ja, meja je vrag.  😉

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj