sreda, 8 maja, 2024
DomaSlovenijaSlovenija večkrat praznuje pred prazniki. Se motim?

Slovenija večkrat praznuje pred prazniki. Se motim?

Še vedno menim, da je Slovenija ena izmed tistih držav, ki državnih praznikov nikoli ne praznuje na dan praznika, razen tega, da je za nekatere dejavnosti to dela prost dan in slednjega prav t.i. politična in administrativna srenja uporabi za podaljšane počitnice.
Morda je slednje krivo za krhkost zaupanja v celovitost, državo. Očitek ne leti samo na zadnje vladajoče, pač pa na vse vlade v samostojni Sloveniji doslej.

In če se tako radi spogledujemo s t.i. razvito tujino in se trkamo po slovenskih prsih ponosa, potem bi bilo prav, da imamo praznike na  dan, ko so in jih praznujemo.

Ne pa, da imamo v Sloveniji državna praznovanja dan, ali celo dva dneva pred praznikom. Saj ni čudno, da mladiči in še kdo ne ve, kdaj je kakšen praznik!

Morda nakladam, ampak, če so zgodovinski dogodki zabeleženi, pomembni, poveličani in jih imamo za praznik in proste dneve, menim, da je prav, da jih spoštujemo tako in drugače.

Sicer jih lahko ukinemo, saj so le-ti vse prevečkrat kamen spotike političnih struj. Poskrbimo za nove zgodovinske pomembne premike v sedanjosti. To je moje laično mnenje.

Morda je bilo lani in letos nekoliko drugače, saj veste korona in so bili nekateri doma. Morda letos nič več. 

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča