ponedeljek, 26 februarja, 2024
DomaLokalnoSlovenska inovacija, ki spreminja higienske navade - Intim.me

Slovenska inovacija, ki spreminja higienske navade – Intim.me

Že nekaj časa je znano, da klasični vlažilni robčki zaradi vsebnosti plastike, enako kot plastične slamice ali vrečke, močno obremenjujejo planet. Običajni vlažilni robčki se razkrajajo kar okoli 100 let, poleg tega pa je njihova uporaba izjemno visoka. Zato so v podjetju Terra Natura pristopili k higieni na popolnoma drugačen način. Z ljubeznijo in spoštovanjem do človeka ter narave ponujajo gele Intim.me za čiščenje kože ter intimnih predelov. Geli Intim.me so izdelki za osebno in intimno nego, ki so nastali z mislijo na nego kože, dobrobit okolja in prihodnost planeta. Zaradi inovativne formule iz silicijevega gela in 99,9 % naravnih sestavin, gel kožo hkrati očisti in tudi neguje.

Iskanje rešitev namesto ustvarjanja problema

Zgodba o Intim.me se je začela z informacijami o visokih številkah odpadnih količin, ki jih povzročajo običajni vlažilni robčki. Ti poleg težko razgradljivih odpadkov povzročajo tudi zamašitve kanalizacijskih sistemov in s tem visoke stroške saniranja. Rešitev se je pokazala v obliki gela, ki se nanese na toaletni papir ali papirnati robček, s katerim očistimo kožo. Tako je nastala alternativa že navlaženim robčkom, s tem pa tudi plastičnim delcem, ki se kopičijo na odpadih ter v oceanih. Prav tako se ta rešitev izogne dodatnemu vezivu v t. i. pakiranem vlažnem toaletnem papirju, ki preprečuje, da bi se robček prehitro razpustil v toaletni školjki.

Čistilni gel, ki neguje in obnavlja kožo ter sluznico

Inovativna pa je tudi formula gelov Intim.me. Ti so bili razviti za čiščenje kože in sluznice, a so hkrati zelo negovalni za kožo. Dermatološko in hipoalergeno testirani geli so osnovani na bazi silicijevega gela, ki ima lastnost, da kožo nežno očisti, s spremljevalnimi sestavinami pa jo še dodatno neguje in obnavlja. Celoten izdelek je biološko neoporečen, skupaj z embalažo okolju nenevaren in biorazgradljiv. Poleg gela Intim.me Traveller brez dodanega vonja, je na voljo tudi odišavljena različica z oljem čajevca, ki deluje antibakterijsko, pomirja vnetja (tudi pri intimnih predelih) in obnavlja poškodovano ter razdraženo kožo.

Pomirjujoč učinek, ko potrebujemo pogosto čiščenje

Uporaba gela je zaradi obnovitvenih in negovalnih lastnosti zelo primerna za čiščenje intimnih predelov, saj je ta nežen do sluznice. Še posebej pa je uporaba gela priporočljiva, ko potrebujemo bolj pogosto čiščenje, na primer v času mesečnega perila. Ker lahko suh toaletni papir draži občutljivo kožo, se uporaba gela priporoča tudi pri težavah s hemeroidi, saj gel na silicijevi bazi dodatno pomirja in spodbuja celjenje razdražene kože.

Posvojile so ga tudi že vplivnice

Slovenska inovacija, ki spreminja higienske navade - Intim.me
Nives Orešnik Instagram

Snovalci gelov Intim.me poudarjajo pomen narave, tako z vidika ohranjanja našega planeta kot tudi pri skrbi za našo kožo. Zato je tudi sama vsebnost stekleničke iz 99,9 % naravnih sestavin in daje koži najboljše iz narave. 100-mililitrska embalaža, ki se lahko reciklira, nadomesti kar 400 klasičnih vlažilnih robčkov, osvežitev pa ponuja praktično kjerkoli – pred pomembnim sestankom, zmenkom ali na potovanju. Majhna steklenička v torbici, fitnes torbi ali nahrbtniku tako vedno zagotavlja hitro osvežitev in občutek čistoče, tudi ob aktivnem urniku. Gel Intim.me uporablja tudi že marsikatera slovenska vplivnica, ena izmed njih je tudi osebna trenerka, podjetnica in model Nives Orešnik.

Tudi za otroke in bolj pogosto uporabo doma

Poleg gela za odrasle je na voljo tudi posebno nežen, a učinkovit gel Intim.me Baby za otroško uporabo, ki še dodatno neguje in pomirja njihovo kožo. Silicijevemu gelu, ki ima sam po sebi regenerativne lastnosti, so dodali arganovo olje in ognjič, ki deluje protivnetno, odpravlja razdraženost in pordelost kože.

Več informacij o izdelkih Intim.me je na voljo na spletni strani: https://intimme.eu/, FB in IG profilu.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča