Slovenska požrtija pripravljenosti

0
278

Saj ne vem, kako naj se lotim razmišljanja, da ne bi koga, ki je že sicer zaščiten bolj kot kočevski medved, užalil. Ampak žolč se mi kopiči, ko prebiram informacije o naših izredno uspešnih voditeljih Slovenije. Dežela pod Alpami naj bi bila socialno urejena, imela dobre plače, pokojnine, bla bla bla.

In izvoljenci se tolčejo po prsih, razlagajo kako delajo vse za blaginjo državljanov. In za vse to kar naj bi uredili so si omislili še dodatke za pripravljenost. Očitno pa najbolj delajo za sebe, svoje žepe. In prav pri tem so v odlični pripravljenosti. Nič jih ne more presenetiti. Najverjetneje tudi ne zadnja pelin informacija.

Komisija za preprečevanje korupcije ugotavlja: Kabineti premierja in ministrstev so od 2011 do 2015 neupravičeno izplačali za 220.000 evrov dodatka za stalno pripravljenost, ugotavlja KPK. Neupravičeno so si dodatke izplačevali tudi na fakultetah. Pa za kakšno pripravljenost nekaj? Saj še proslave za največje slovenske praznike niso nikoli na dan praznika, ampak so vedno prej, tako da so ‘pripravljena’ gospoda ‘frej’ oz. imajo podaljšane vikende tako kot nekateri delavci. Medtem ko seveda marsikateri delavec tudi tega nima.

Očitno denarja v Sloveniji za nekatere ne manjka oz. ga ne zmanjka. In ker so nekateri v Sloveniji vedno pripravljeni, morda lahko že sedaj apeliramo na njih in naj vse neupravičeno izplačane cekine namenijo tistim, ki nujno potrebujejo pomoč. Pa naj gre za rešitev socialnih, stanovanjskih, zdravstvenih stisk. Ponujamo jim namiga:

Že ta konec tedna ljudje, ki si so očitno brez občutka in si ‘talajo’ naš denar, torej davkoplačevalski, lahko pomagajo, seveda, če so pripravljeni. Pomagajo lahko Alenu iz Stopič, ki mu je zdravje pred letom dni obrnilo hrbet. Morda pa se bo kdo iz Ljubljane le zmigal in končno spoznal kaj naj bi delal kot izvoljenec. Morda, res morda.

Vsekakor pa verjamemo v dobre ljudi, ki bodo Alenu pomagali. ŠD Stopiče organizira to soboto turnir v nogometu in košarki, ki bo na travnatem in asfaltnem igrišču pri OŠ Stopiče. Začetek turnirja ob 8 uri. V večernih urah pa bo potekalo tudi tekmovanje v vlečenju vrvi in zabavno druženje z ansambli.

Če bodo morda gospoda iz Ljubljane ta turnirja zamudila, jih potem vabimo na dobrodelni nogometni turnir, ki bo 9. julija v Šentjerneju. Organizatorji bodo zbirali sredstva za Nejca. Morda pa nas preplačani za pripravljenost v pripravljenosti presenetijo?

Ampak spet se bo našla luknja, da ni nihče grešil, češ da so tako spisana določila, zakoni, uredbe, členi, točke. Ko bi slednje spisali delavci, ki garajo za mizerijo tudi ob praznikih, petkih in svetkih, bi bilo takoj jasno kdo pije in kdo plača. In slednji nimajo dodatka za pripravljenost.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj