četrtek, 18 aprila, 2024
DomaŠportSlovenske košarkarice so se uvrstile na EP

Slovenske košarkarice so se uvrstile na EP

Po zmagi 71:66 nad Bolgarkami v 5. kolu kvalifikacij za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu je postalo dokončno jasno. Slovenska ženska članska košarkarska reprezentanca bo še tretjič zapored zaigrala na prvenstvu stare celine, ki ga bosta med 17. in 27. junijem gostila španska Valencia in francoski Strasbourg.

Slovenke s petimi zmagami niso zgolj vodilna reprezentanca skupine A. Še naprej so neporažene in imajo lepo priložnost, da tako ostane tudi v soboto. Za konec uspešnih kvalifikacij se bodo namreč Slovenke pomerile še z Islandkami. Tekma v dvorani Stožice se bo začela ob 17. uri, prav tako pa si jo boste lahko ogledali na Kanalu A. Prvi medsebojni obračun so slovenske košarkarice dobile s 94:58.

Slovenske košarkarice bodo tretjič zapored nastopile na evropskem prvenstvu; 2017 v Pragi so v predtekmovanju dosegle eno zmago in zasedle 14. mesto, v Nišu in Beogradu 2019 pa so se uvrstile v kvalifikacije za četrtfinale in po porazu z Belgijo osvojile deseto mesto.

Slavko Duščak, v.d. selektorja slovenske ženske članske reprezentance:
“Vedeli smo, da bo tekma težka, saj so bile Bolgarke zelo motivirane. V prvem polčasu smo slabo ustavljali njihove mete z razdalje, v drugem smo imeli nekaj težav z igro na cono, a v zaključku tekme smo pokazali kakovost in zasluženo zmagali. Čestitke igralkam in vsem v reprezentanci za tretjo zaporedno uvrstitev na evropsko prvenstvo.”

Nika Barič, kapetanka slovenske ženske članske reprezentance:
“Tekme, ki jih moraš zmagati, da si zagotoviš mesto na evropskem prvenstvu, so vedno najtežje. Bolgarke so se dobro pripravile na nas, prikazale najboljšo predstavo v teh kvalifikacijah, toda me smo z izkušnjami in kvaliteto tehtnico prevesile na našo stran. Tretja zaporedna uvrstitev na evropsko prvenstvo je velika stvar za tako majhno državo. Občutki ob tem so fenomenalni.”

Eva Lisec, slovenska reprezentantka:
“Čeprav je bila tekma za Bolgarke bolj pomembna, saj bi z zmago še ohranile možnosti za nastop na evropskem prvenstvu, smo nalogo opravile, kot se je od nas pričakovalo. Do konca tekme smo ostale zbrane in zasluženo prišle do nove zmage. Čestitke gredo tako strokovnemu štabu kot vsem igralkam. Ponosna sem na vse. Veselim se nastopa na evropskem prvenstvu, kjer sem prepričana, da nas čakajo velike in lepe stvari.”

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča