Slovenski košarkarji na EP

0
59

Ukrajinska košarkarska reprezentanca je v tesnem obračunu četrtega kroga kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu premagala Avstrijo (70:67) in s tem v ljubljanskem “mehurčku” razveselila tudi slovensko izbrano vrsto. Branilka naslova je namreč po zmagah nad Ukrajinci in Avstrijci že pred zaključkom kvalifikacijskih bojev uvrščena na novo veliko tekmovanje. Več na 24ur.com.

Na lestvici kvalifikacijske skupine F je na prvem mestu Slovenija, ki je zbrala tri zmage in en poraz, sledi ji Ukrajina s po dvema zmagama in porazoma, Madžarska je v le dveh odigranih tekmah dosegla dve zmagi, na zadnjem mestu pa je s štirimi porazi Avstrija.

V tretjem kvalifikacijskem ciklu, ki naj bi se odvijal med 15. in 22. februarjem prihodnje leto, naj bi se predvidoma odigralo še preostalih pet tekem v skupini. Slovensko reprezentanco čaka še povratni obračun z Ukrajino ter preloženi dvoboj z Madžarsko. Točen razpored in datume tekem bo FIBA sporočila naknadno. Gostitelji februarskih mehurčkov naj bi bili znani predvidoma ta petek.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj