nedelja, 19 maja, 2024
DomaŠportSlovenski odbojkarji odhajajo na EP po odličje

Slovenski odbojkarji odhajajo na EP po odličje

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo ta torek odpotovala v Ostravo, kjer bo v petek igrala prvo tekmo EuroVolleyja. Naši odbojkarji, ki so se leta 2019 veselili že drugega srebrnega odličja na evropskih prvenstvih, imajo tudi tokrat visoke cilje.

Slovenski odbojkarji so v letošnji reprezentančni sezoni že navdušili s predstavami v elitni Ligi narodov, v kateri so osvojili visoko četrto mesto, na evropsko prvenstvo pa potujejo kot aktualni evropski podprvaki. Vlogo enih od favoritov prvenstva si želijo potrditi tudi v Ostravi, kamor odhajajo odločeni, da se domov še tretjič vrnejo z odličjem, tokrat z zlatim. »Upam, da gre v tretje rado. Jaz osebno in seveda tudi celotna ekipa si zares želimo osvojiti zlato kolajno in mislim, da imamo idealno priložnost. Najboljše reprezentance sveta so bile v letošnji sezoni osredotočene predvsem na nastop na olimpijskih igrah in morda ne bodo tako motivirane kot je naša. Mi pa po odličnem nastopu v Ligi narodov na evropsko prvenstvo odhajamo s pozitivnimi mislimi, pozitivno nastrojeni, končno tudi zdravi in z visokim ciljem ter željo po zlati medalji« je dejal dolgoletni reprezentančni podajalec Dejan Vinčić.

Kot je za odbojkarsko reprezentanco že značilno, so vse misli usmerjene v uvodno tekmo s Češko, o drugih nasprotnikih v skupinskem delu in v izločilnih bojih v našem taboru še ne razmišljajo. Na to opozarja tudi Klemen Čebulj, ki sicer ne skriva, da je cilj Slovenije znova finale, a se zaveda, da na potek prvenstva lahko vpliva marsikaj: »Postaviti si moramo visok cilj. Osvojili smo že dve srebrni medalji in upamo, da se nam bo v finale uspelo uvrstiti še enkrat in da v njem iztržimo še več. Ampak prvenstvo je dolgo, priprave so bile dolge. Kot vedno bomo na igrišču dali vse od sebe, kakšen pa bo rezultat na koncu pa bomo videli, ko se bo prvenstvo končalo.«

Tudi slovenski selektor Alberto Giuliani zagotavlja, da se bodo njegovi varovanci od začetka pa do konca tekmovanja osredotočali nase in na svojo igro: »Naš fokus mora biti naša raven igre. Biti mora visoka, saj nam le to lahko prinese visoko uvrstitev. Ta ekipa si zasluži, da se ponovno uvrsti med najboljše reprezentance. Zavedamo se, da to ne bo lahko, saj je dobre rezultate vedno težje potrjevati kot pa jih dosegati. A za nami so dobre priprave, dobro smo se pripravili za prvenstvo in prepričan sem, da bomo konkurenčni.«

Slovenski odbojkarji bodo jutri dopoldan opravili še zadnji trening pred odhodom v Ostravo, kamor bodo odpotovali ob 14. uri. V sredo bodo prvič trenirali v Ostravar Areni, prvi obračun pa jih čaka v petek, ko se bodo ob 20.15 uri pomerili z gostiteljico Češko. (Ana Oblak/OZS)

Reprezentanca Slovenije, EuroVolley 2021
Podajalca: Dejan Vinčič, Gregor Ropret
Korektorja: Tonček Štern, Alen Šket
Srednji blokerji: Alen Pajenk, Jan Kozamernik, Matic Videčnik, Sašo Štalekar
Sprejemalci: Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Rok Možič, Žiga Štern
Prosta igralca: Jani Kovačič, Jan Klobučar

Strokovni štab:
Selektor: Alberto Giuliani
Pomočnika selektorja: Sebastijan Škorc, Alfredo Martilotti

Statistik: Roberto Di Maio
Trener za telesno pripravo: Simone Ade
Fizioterapevt: Pietro Bavutti
Zdravnik: Mile Majstorović

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča