Slovensko pravosodje: je vse OK?

2
3293

V Sloveniji spremljamo nedopustne stvari, ki se dogajajo. Policisti ukrepajo in osumljene za kazniva dejanja kazensko ovadijo oz. jih po t.i. policijskem pridržanju predajo pravosodju, pred t.i. roko pravice. A slednja res dela tako kot bi pričakovali?

In ko prebiram zadnje poročilo Policijske uprave Novo mesto, ki pa ni prvo, se upravičeno sprašujem, kako je lahko nekdo, ki je bil v zadnjih štirih letih obravnavan za 38 kaznivih dejanj, še vedno na prostosti, ne glede na starost, saj šteje komaj 19 let.

Prav tako pa tudi starejša osumljena oseba, pri 27-letih, zoper katere je bilo s policije vloženih 17 prijav za zakonsko in humanost spornih zadev, pa je bila še vedno na prostosti, ne vem kaj je odslužil. Ne razumem?

In še enkrat povzetek PU Nm o preiskavi požara v Termah Čatež:

‘Oba osumljenca, ki sta sicer brez zaposlitve, so policisti v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj in kaznivih dejanj z elementi nasilja. 19-letnega osumljenca so v zadnjih štirih letih obravnavali za 38 kaznivih dejanj (tatvine, roparske tatvine, nasilništvo, povzročitev lahke telesne poškodbe, odvzemi in tatvine motornih vozil, poškodovanje tuje stvari, preprečitev uradnega dejanja uradni osebi in groženj. Zoper 27-letnega osumljenca so od leta 2013 podali 17 kaznivih dejanj zaradi tatvin, velikih tatvin, nasilništva, povzročitve lahke telesne poškodbe, ropa, preprečitev uradnega dejanja uradni osebi, poškodovanja tuje stvari in odvzema motornega vozila.

Kazenski zakonik za kaznivo dejanje požiga določa zaporno kazen od enega do desetih let, za kaznivo dejanje velike tatvine oziroma vloma pa kazen zapora do petih let.’

Pričakujemo trezne in zrele odgovore pravosodnih državnih uslužbencev, ker baje živimo v pravno urejeni državi.  Upam.

(Na fotografiji je zaščitena užitna goba v Sloveniji, Amaníta caesárea, knežja mušnica (karželj, blagva)

2 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj