petek, 26 aprila, 2024
DomaLokalnoSlovo legende Nm - Marjana Moškona

Slovo legende Nm – Marjana Moškona

Ni veliko ljudi, ali pač, ki so zaznamovali naša sredino v dolenjski prestolnici. Zagotovo pa je to Marjan Moškon, vizionar, dobrodušnež, glasbenik, odločnež, za marsikoga posebnež, a z neverjetnim občutkom za estetiko, sobivanje, ustvarjanje, kulturo.

Marjan se je poslovil, a številni na Dolenjskem bomo vedno cenili Njegovo delo, ki je bilo izredno bogato, ustvarjalno, navdihujoče. Marjan je leta 2012 postal častni občan Novega mesta. Marjan, Hvala.

Bil je soustanovitelj Televizije Novo mesto in urednik programa Vaš kanal, nekdanji novinar in urednik Dolenjskega lista, urednik strokovnega glasila Grafičar, potapljač in navdušen tabornik, ljubitelj starih avtomobilov. Bil je član Folklornega društva Kres od njegove ustanovitve pred 46. leti. Leta 2011 je zaradi trajnih dosežkov na gospodarskem, kulturnem, umetniškem in izobraževalnem področju prejel naziv častnega občana Mestne občine Novo mesto.

Spominu nanj se bodo na MO Nm poklonili na žalni seji, ki bo v torek, 28. septembra 2021, ob 16. uri v sejni dvorani rotovža (Glavni trg 7, Novo mesto).

Žalna knjiga je odprta v avli mestne hiše. Vpis je možen v delovnih dneh med 8. in 14. uro, v torek, 28. septembra, pa do zaključka žalne seje.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča