Slovo Nede Arnerić, igralke in lepotice YU ekranov

Slovo Nede Arnerić, igralke in lepotice YU ekranov

-
0 533

Živeli smo v nekdanji državi in umetniki, vsaj praviloma, niso bili nikoli obremenjeni z vsemi političnimi trasnferji. Ali  kako že? Svojo umetnost so večkrat prilagajali sistemu, sistemom, za lastno preživetje. Neda Arnerič je veljala z igralko, ki si upa več. V nekdanji Yugi je veljala za seks simbol. Že pri rosni 21. letih je nastopila v filmu “Shaft in Africa.” Poleg lepote,  se je Neda, diplomantka umetnostne zgodovine,  večkrat dokazala.

Neda je v  bogati filmski in gledališki karieri ustvarila številne vloge, igrala je v več kot stotih filmih. Veljala je za legendo srbske umetnosti filma.

Rojena je bila leta 1953 v Knjaževcu, zaslovela pa že kot najstnica v filmu Sanje (San) iz leta 1966, ki jo je izstrelil med zvezde. Mnogi si jo bodo zapomnili, denimo, po vlogi v filmu Kdo tam poje (Ko to tamo peva), v katerem je prevzela vlogo mlade ženske, sicer pa je igrala v mnogih znanih filmih od Višnje na Tašmajdanu ali Užiške republike (Užička republika) in Sutjeske do Odpisanih (Otpisani), Varljivega poletja.