sobota, 27 aprila, 2024
DomaSlovenijaSlovo radijske legende. Umrl je Sašo Hribar

Slovo radijske legende. Umrl je Sašo Hribar

V 64. letu starosti je umrl legendarni radijski voditelj Sašo Hribar. Aleksander (Sašo) Hribar je bil nagrajeni slovenski satirik in radijski voditelj.

Kmalu, ko je leta 1985 postal radijski povezovalec, je v nočnem programu pričel uporabljati izmišljenega sogovornika, bioenergetika. Zaradi dobrega odziva poslušalcev se je nato leta 1990 rodila radijska oddaja Radio Ga Ga. Oddaja je bila na prvem programu Radia Slovenija na sporedu vse do danes vsak petek. Sicer je na Televiziji Slovenija vodil tudi oddajo Hri-bar, bil pa je tudi član programskega sveta RTV Slovenija.

V oddaji Radio Ga Ga, ki je pomenila prelomnico v slovenskem radijskem humorju in v kateri se je v imitatorskih sposobnosti urilo več slovenskih komikov, je Sašo Hribar ustvaril arzenal neponovljivih radijskih likov, ki so zrasli iz njegovega cinično satiričnega duha in zaživeli prek njegove izjemne glasovne mimikrije. Najnovejši del Radia Ga Ga je prvi program Radia Slovenija predvajal danes.

Leta 2006 je Sašo Hribar za izjemne dosežke na radiu in televiziji kot osemnajsti lavreat prejel Ježkovo nagrado za satiro v oddaji Radio GA-GA in oddaji Hri-bar.

(foto: Twitter)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča