petek, 29 marca, 2024
DomaLokalnoŠmarješki tek z zvezdniško zasedbo  

Šmarješki tek z zvezdniško zasedbo  

Ta vikend bodo Šmarješke Toplice športno obarvane. Končno je prišel ta čas, ko se lahko spet kar se da sproščeno družimo in hkrati naredimo še nekaj za svoje zdravje. Že 25. izvedba Šmarješkega teka bo letos razdeljena na dva dneva. Prvi dan je rezerviran za otroke in bolj ekstremne takače, ki se bodo podali na 19 km dolgo in razgibano trail progo, v nedeljo pa je na vrsti glavni tek na 8 km in rekreativni tek na 2 km.

Organizatorji pozivajo udeležence in spremljevalce, da ostanejo v Šmarjeških Toplicah cel vikend in spoznajo širšo turistično ponudbo, kot je Izvir cvička, Naravne toplice Klevevž, terme in se čudijo nad letalom, ki ga vidite na strehi nekdanje hiše Jožeta Karlovška, raziskovalca in strokovnjaka za ornamentiko in slovensko stavbno dediščino. Za vse tekače bo tudi letos omogočeno brezplačno kopanje na zunanjih bazenih.

Tudi letos se organizatorji poleg rekreativnih tekačev veselijo zvezdiške zasedbe, obeh aktualnih državnih prvakov v teku na 10.000 m (Mitja Krevs in Anja Fink) ter kralja Istrskega maratona Aleša Žontarja, ki bo testiral trail progo že v soboto. Pred komentatorskim mikrofonom bo oba dneva voditeljica Barbara Pirh.

Organizatorji pozivajo udeležence in spremljevalce, da ostanejo v Šmarjeških Toplicah cel vikend in spoznajo širšo turistično ponudbo, kot je Izvir cvička, Naravne toplice Klevevž, terme in se čudijo nad letalom, ki ga vidite na strehi nekdanje hiše Jožeta Karlovška, raziskovalca in strokovnjaka za ornamentiko in slovensko stavbno dediščino.

Več informacij in prijave na www.smarjeskitek.si ter na dan posameznega dogodka.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča