Smo preveč strpni? Koliko časa še?

Smo preveč strpni? Koliko časa še?

-
0 2365

Živim v naravno prečudoviti deželi, državi Sloveniji. A se v zadnjih letih vse prevečkrat sprašujem, sem Slovenec? Ja, to sem. In živim v t.i. pravni in demokratični državi? Tukaj pa me že obide slabost oz. slednje večkrat ne razumem. Pa čeprav razumem svoj jezik, na katerega sem ponosen, ker je nekaj posebnega, je naš. Me pa prevečkrat zmoti delovanje t.i. pravno urejene države. V mojih laičnih opažanjih ima slednja več posluha ob finančnih podporah in tolerance do lenuhov in prevarantov. Če sem s tem prizadel in užalil državo Slovenijo, naj me toži.

Nekateri posamezniki so v Sloveniji nad vsemi pravno uradnimi institucijami. Kako je to mogoče? Pravno zakonodajna služba, je vse OK?

Pišem o ljudeh, ki so pred desetletji bili postavljeni v neko podjetje in ki niso bili lastniki tega podjetja. Bili so modeli politične tranzicije, ki so iz svojih kvazi idej podjetja z zavarovanjem nas, davkoplačevalcev, torej brez otipljivih številk poslovanja, postali posesivci in zavojevalci slovenskega gospodarstva, z žegnom nesposobne oz. nespodobne politike. Tako leve kot desne, da ne bo preveč vroče krvi.

Vsak pošten podjetnik ve, koliko ga stane sobivanje oz .poslovno delovanje v Sloveniji. Torej stroški za dejavnost, zaposleni, kaj šele država. To ni majhen cekin!

Po drugi strani pa lahko v Sloveniji spremljamo kvazi podjetnike (predvsem s politično bogato kariero, ki so jo kasneje nadgradili z ‘gospodarstveno’), s podporo nedotakljivih staršev, ki si dovolijo veliko, celo nedopustno oz. brez težav.

Slovenci bomo očitno še naprej ostali hlapci modelom, ki znajo podcenjevati in izkoriščati pridne in delovne ljudi oz. obrniti vse v svojo prid, pa čeprav brez Vas, Nas, ne morejo poslovati, ustvarjati dobiček. Spet pa se pri vsem tem sprašujem, kje je t.i. neodvisna veja oblasti, ali kako se že imenujejo.

Slednje bi se lahko enkrat že končalo. Že pred leti sem zapisal, da upam, da bo šlo to leto brez dobrodelnih prireditev, kjer zbiramo sredstva za nekoga, ki pač ne more…. Ampak še vedno je enako, vse je v k..u. Se opravičujem, ampak tako je. To vemo mi, ki poskušamo nesebično pomagati oz. pomagamo že toliko let kot so nekateri politiki na svojih stolčkih, pa slednjega niso nikoli opazili, razen pred volitvami, da bi se prišli ‘en mal pofotkat,’ kako imajo posluh za…. Pri slednjem mislim tako lokalne, državne politike in evroposlance. Slednji so si dovolili celo postavljati nekakšne zahteve. Eden izmed prstov na roki da jasno vedeti, kako se sodeluje, če govorimo in delamo dobrodelno. Kajne politiki in še kdo?