sobota, 20 aprila, 2024
DomaVremeSneg ne bo takoj pobralo

Sneg ne bo takoj pobralo

Pred nami je precej bolj umirjeno vremensko dogajanje, sneženje bo ponoči povsod ponehalo, bo pa ostalo oblačno, po nekaterih nižinah bo nastala megla. Proti jutru bo nekaj jasnine v severni Sloveniji. Najbolj se bo ohladilo na Gorenjskem. V Alpskih dolinah se bo temperatura spustila do -8 stopinj. Na Koroškem Štajerskem in v Prekmurju bo -5 stopinj, v osrednji Sloveniji in na JV bo 2 oziroma 3 pod ničlo. Na Goriškem bo -1 stopinja, ob morju 4.

Petek bo v osrednji in južni Sloveniji oblačen, na zahodu in severu pa se bo skozi oblake pokazalo tudi sonce. Sredi dneva nas bodo od juga dosegle rahle padavine in predvsem v krajih ob Kolpi bo prehodno rahlo snežilo. Dnevne temperature bodo nizke. Na Gorenjskem in Koroškem bo okoli ničle, v preostalem delu Slovenije bo kakšna stopinja ali dve v plusu, na Primorskem bo med 7 in 9 stopinj Celzija.

V Julijcih in Zahodnih Karavankah je na 1000 metrov okoli meter snega, v visokogorju pa okoli 2 metra. Zaradi velike količine slabo predelanega snega je nevarnost proženja plazov 3. stopnje na 5. stopenjski lestvici. Jutri bo v gorah prevladovalo oblačno vreme, občasno bo nekaj sončnega vremena. Nad nami bo še naprej mrzel zrak.

V soboto zjutraj bo po nižinah še nekaj megle, ki pa jo bo hitro odpihnil SV veter. Čez dan bo v severni polovici Slovenije sončno vreme, na jugu bodo prevladovali oblaki. Zjutraj bo okoli -5 stopinj, popoldne 2 nad ničlo. V nedeljo se bo nadaljevalo suho zimsko vreme, več sonca bo v južni Sloveniji, medtem ko bo na severu večinoma oblačno. Po nižinah večje spremembe vremena ne pričakujemo niti v začetku prihodnjega tedna, v višinah pa se bo nekoliko ogrelo. Po trenutnih napovedih se bo sneg obdržal še kar nekaj časa. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča