sreda, 24 aprila, 2024
DomaVremeČez dan do 15°C

Čez dan do 15°C

Pred nami je še zadnja mrzla noč v tem tednu. Sprva bo povsod jasno, proti jutru pa se bo predvsem na Primorskem rahlo pooblačilo. V teh krajih bodo jutranje temperature od 0 do 3 st. C, drugod bo od -6 do -2, na planotah Notranjske in Kočevske pa bo okoli -10 st. C.

Čez dan se bo krepil JZ veter in k nam bo dotekal občutno toplejši zrak. Oblačnost na zahodu se bo zgostila in razširila tudi nad del južne in osrednje Slovenije. V Posočju in na Notranjskem proti večeru ni povsem izključena kakšna kaplja dežja. Drugod bo še prevladovalo sončno vreme.

Po treh dneh mraza se bodo temperature vrnile v normalne okvire za ta čas. V večjem delu Slovenije bo popoldne od 13 do 16 st. C, malo manj bo le na Gorenjskem, Notranjskem in Kočevskem.

Ves dan pod ničlo bo v petek le še v visokogorju. Hribi ob alpsko-dinarski pregradi bodo že od jutra zaviti v oblake. Popoldne tu ni povsem izključena kakšna kaplja dežja ali snežinka. Drugod bo več sonca. Na območju Pohorja in vzhodnih Karavank bo nekaj oblakov le v višjih plasteh ozračja. Pihal bo okrepljen zahodni veter.

V soboto bo spremenljivo oblačno, več sonca bo na vzhodu. Na Primorskem in Notranjskem ni povsem izključena kakšna kaplja dežja.  V nedeljo se bo oblačnost zgostila in razširila nad večji del Slovenije, le na Štajerskem in v Prekmurju bo še razmeroma sončno. V  zahodni, južni in osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo ali rosilo. V ponedeljek bo občasno deževalo predvsem na Primorskem in Notranjskem, v torek pa se bodo padavine na zahodu okrepile in razširile nad vso Slovenijo. Spet se bo ohladilo. Meja sneženja se bo spustila pod 1000 metrov nadmorske višine. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča